Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre! Genom att besöka vår webb accepterar du att vi kan placera cookies på din enhet. Läs mer
Din sökning innehåller för få tecken

Nyhetsbrev november 2020

Med mindre än en månad kvar till stundande julbestyr och ledighet bjuder vårt nyhetsbrev för november på artiklar, guider, nyheter samt erbjudanden om julhandel och kundcentrerad affärsutveckling. Allt från nyhetsbrevet kan du ta del av nedan!

Så vinner du kampen om kunderna i den digitala julhandeln

Med begränsad fysisk interaktion och ett förhållningssätt som innebär mindre besök i fysiska butiker råder det ingen tvekan om att de digitala kanalerna kommer vara viktigare än någonsin i årets julhandel. Vi har samlat de viktigaste tankarna och insikterna för att vinna kampen om kunderna.

Zington och Bambuser ingår strategiskt partnerskap

Under våren 2020 uppmärksammade vi ett ökat intresse för live-shoppinglösningar i Europa. Detta föranledde en vilja och ett arbete med att hitta den bästa lösningen för att tillhandahålla live-shoppinglösningar till våra kunder. Valet föll på Bambuser, en pionjär inom mobil livestreaming, som nyligen lanserat live-video-shopping, baserat på egen teknik. 

Zington utses till karriärföretag - för tredje året i rad

Zington utses ännu en gång till Karriärföretag och vi kan därmed titulera oss som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare - för tredje året i rad. Utmärkelsen delas årligen ut till de 100 svenska arbetsgivare som är mest attraktiva att göra karriär på.

Zington inleder samarbete med Folkhälsomyndigheten

Vi är glada över att meddela att vi ingår ramavtal med Folkhälsomyndigheten. Avtalet avser konsulttjänster inom systemutveckling och förvaltning och gäller initialt i ett år, med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år.

Rekordhögt deltagarantal under årets STHLM Xperience Conference

Den 12 november arrangerades den tredje upplagan av STHLM Xperience Conference. Eventet centrerades kring temat "Human-Centered AI" och utfördes för första gången i digital form. Årets upplaga hade rekordmånga besökare och sponsrades, likt tidigare år, av Zington.

GUIDE: 5 steg för att lyckas med kundcentrerad affärsutveckling

I takt med ökad konkurrens om kunders uppmärksamhet är det viktigare än någonsin att se till att tjänster och produkter löser kunders problem på ett så bra sätt som möjligt. I vår guide tipsar vi om vilka verktyg och insikter som krävs för att lyckas med ett kundcentrerat och datadrivet arbetssätt!

Nytt erbjudande: Kundcentrerad Affärsutveckling med Datadrivna Kundinsikter

Tillsammans med mätverktygen Decibel och GetFeedback Digital stärker vi vår position inom UX med hjälp av datadrivna kundinsikter. Erbjudandet är särskilt fokuserat kring kundbaserad feedback och djupa insikter om användare och innefattar allt från strategi och framtagande av processer, till implementation.