Din sökning innehåller för få tecken

Zington Journey - teamledaren & konsulten Jan Heggen

Berätta lite om dig själv och vad du jobbar med just nu.

Jag är en utvandrad värmlänning som efter en högskoletid i Dalarna hamnade i Stockholm, lagom till IT-bubblan vid Millennieskiftet. Efter en tids systemutvecklande gick jag över till projektledning och ledarskap. Och just nu fördelar jag min tid mellan att vara teamlead för 10 kollegor, projektledare för ett uppdrag inom uppgradering, integration och migrering av SAP-hybris samt interim IT-ledare/CTO för ett uppdrag hos en annan kund.

Rent personligt gillar jag att fylla min tid, istället för att ha lite mindre att göra, i kombination med den klassiska ”blocka din kalender” för reflektion.


Hur har din resa på Zington sett ut?

Jag har varit på Zington i snart 5 år och upplevt den otroliga resa som bolaget gjort. Under den tiden har jag lärt känna många av mina kollegor, även utanför konsultlivet, och det har blivit några Åreresor, konferenser, trevliga AWs och brädspelskvällar på kontoret. En stark egenskap hos våra medarbetare är att vi gillar att ”fixa” saker och aktiviteter för varandra.

Det kan låta som en klyscha, men lyckade leveranser och att se nöjda mottagare är något som verkligen driver mig. Det blir som ett kvitto på att man gör en bra insats. Utanför ”konsultlivet” är det förstås familjen som ger mig energi.
Jan Heggen
Team Lead & Senior konsult

Vad gör du när du inte konsultar? 

Jag är uppväxt på en bondgård med natur, skog och öppna fält inpå knuten, vilket tidigt väckte mitt intresse för skog, mark och viltvård. Jag är viltvårdare åt min kommun och utöver det så jagar jag både här i Stockholm, men även ”hemma” i Värmland. Fjäll, snö och utförsåkning är andra aktiviteter jag försöker sysselsätta mig med, vid tillfälle. 

Varför har du valt att jobba på Zington?

Jag anser att jag har de bästa kollegorna, att jag utmanas och har möjlighet att växa och utveckla min potential. För mig är ledarskapet mycket viktigt, och det är därför jag jobbar på Zington. 

Vad är ditt nästa steg på resan?

Då ledarskap ligger mig närmast om hjärtat ser jag det som ett naturligt nästa steg att växa ytterligare inom på Zington.

Vad är ditt bästa tips för att lyckas i rollen som konsult?

Ödmjukhet och integritet är bra ledord. På uppdrag kan man ibland bemöta frustration, då konsultens roll ofta går ut på att hjälpa, leverera eller skapa. Att vara konsultmässig är därför viktigt.