Hoppa till innehåll
Zington Journey

Möt Veronica – från designer till ledare på Zington

Porträttbild Veronica Wallström

Berätta lite om vem du är. 

Mitt namn är Veronica Wallström, och jag är mamma, dotter, syster, sambo, designer och massa saker. Sedan 2017 jobbar jag på Zington, jag började som konsult men är nu konsultchef och affärschef för avdelningen UX & Design.

Vad är din vision för Zington UX & Design?

Min vision är ett växande bolag där konsulterna både trivs, mår bra och lär av varandra. Att de tillsammans med mig är med och påverkar och formar det bolag vi vill vara. Kompetensutveckling är viktigt och alla känner sig inkluderade. Spetskompetensen ligger inom digital design, UI-design och produktdesign och vi hjälper kunder, gamla som nya, med deras digitala produkter och varumärken.

Vad betyder ledarskap för dig?

Ledarskap är viktigt för mig. Dels finns det så många olika sätt att leda, dessutom är det helt beroende på situation men också vem/vilka som ska ledas. Jag är väldigt mån om självledarskap, att förstå sina egna behov och kunna förmedla dessa. Med det sagt så försöker jag vara en närvarande ledare, oberoende om det är guidning, stöttning, inspiration eller coachning som behövs.

Har du alltid vetat att det är just design du skulle arbeta med?

Jag har alltid känt mig kreativ, väldigt pysslig och drogs till design (planscher, bokomslag, förpackningar) redan som liten. Men som ung visste jag inte att jag kunde jobba med design. Det var inte förrän jag var i USA som aupair som jag tog en kurs i ”introduction to graphic design” som jag verkligen hittade rätt. Så rätt att när det var dags att packa och åka tillbaka till Sverige efter ett år, kollade jag i stället efter skolor i USA för att stanna och plugga mer.

Från Kungshamn till Stockholm – berätta om den resan.

Resan från Kungshamn till Stockholm gick via USA. Jag åkte dit några år efter gymnasiet för att jobba som AuPair, hittade den där design-kursen och sen blev jag kvar i ca 7 år. Jag pluggade grafisk design på The Art Institute of Californien – San Diego och älskade det. Jag tog examen och flyttade till New York för att fortsätta jobba. Jag fick jobb, stannade i ett år, men av olika anledningar så gjorde jag en liten avstickare till Hyper Island i Karlskrona, och efter ännu ett år var jag tillbaka i New York och jobbade på en produktionsbyrå. 2013 flyttade jag till Stockholm och har bott här sedan dess.

Hur var det att gå från designer till ledare? 

Det har varit väldigt kul att göra denna förändring. För egen del väldigt givande med olika utbildningar jag gått, men också att jag kan göra så mycket för andra. Att få vara med i den utveckling mina konsulter gör, eller att hjälpa kunderna i deras behov och framtida utmaningar. Drivkraften är detsamma, att skapa användarvänlig och snygg design, men skalan har blivit större. Vi som designgrupp kan hjälpa fler samtidigt.

Att jag är kvar på Zington är ingen slump. Här får jag utvecklas helt i den riktning jag vill, organisationen är inte större än att jag kan påverka där jag vill förändra, och människorna som jobbar här är fantastiska.
- Veronica Wallström, Affärsansvarig inom UX & Design på Zington

Berätta om ett kul uppdrag!

Ett uppdrag som jag själv haft var på Expressen, där jag fick vara med när de skulle göra om hela sajten. Jag var med från proof of concept där jag tog fram underlag till vad som behövdes ändras och justeras när det kom till design och layout, samt att jag sedan var dem som skapade komponenter och design. Gjorde användningstester och var med i hela processen tills vi gick live. Det var otroligt kul och jag lärde verkligen känna varumärket och dess uttryck, vad som var viktigt för redaktionen, och vad deras användare önskade. Under lanseringsåret ökade dessutom den digitala trafiken med 34,9%.

Hur kom det sig att du började jobba på Zington?

Att jag hamnade på Zington är nog lite av en slump. Och jag var skeptiskt till att vara konsult, jag var osäker om det var något för mig. Men att jag är kvar på Zington är ingen slump. Här får jag utvecklas helt i den riktning jag vill, organisationen är inte större än att jag kan påverka där jag vill förändra, och människorna som jobbar här är fantastiska. Att vara konsult på Zington passade verkligen mig. Kulturen som finns och den trygghet som jag känner här gjorde att nya uppdrag och nya kunder kändes utmanande och kul.

Hur spenderar du en ledig dag?

En ledig dag spenderar jag med min familj, det blir mycket lek och bus med min dotter som är 14 månader. Jag försöker även få in träning och andra aktiviteter som att träffa vänner.

Du har blivit mamma, stort grattis! Hur är det kombinera ditt jobb med mammarollen?

Tack! Jag försöker alltid ha balans mellan jobb och fritid, balans i livet. Det är något jag även förespråkar när det kommer till mina konsulter också. Livet kommer först, familj/vänner är jätteviktigt. Jag vet att vi är passionerade, affärsmässiga och proffsiga när det kommer till våra yrkesval. Vi ska må bra och hålla länge.

Våra karriärmöjligheter

Vill du bli en del av vårt design-team på Zington? Välkommen att höra av dig!

Veronica Wallström

Veronica Wallström

Affärsansvarig UX & Design

Relaterat innehåll