Hoppa till innehåll

5 tips för bättre nätverkande

Under februari 2020 genomfördes den andra upplagan av Zington Networking Month, ett initiativ som syftar till att utveckla unga konsulters affärsmässighet och konsultmannaskap.

En leende man i grå kostym och vit skjorta  sitter vid ett bord.

Årets event genomfördes i rekordstort format och bestod av hela 172 nätverkningstillfällen. Nätverksmånaden avslutades med eventet "Networking@Zington 2020", där det bjöds på inspirationstal, magishow och tävlingar. Vi har samlat månadens 5 bästa tips för den som vill bli bättre på att nätverka.

Att värna om sitt nätverk och bygga starka affärsrelationer är viktiga affärsmässiga komponenter för alla yrkesverksamma, inte minst för unga konsulter. Därför startades initiativet Zington Networking Month, i syfte att inspirera och lära unga medarbetare konsten att nätverka. Till sin hjälp fick konsulterna tips och upplärning av seniora nätverksgurus.

Våra tips från Zington Networking Month för dig som vill bli bättre på att nätverka:

  • Vänta inte med att nätverka - Vare sig du aktivt söker jobb eller är nöjd med din nuvarande position är det alltid värdefullt att nätverka. Vem vet, du kanske träffar din framtida chef långt innan du ens funderat på att byta jobb.
  • Hitta ditt eget sätt - Kom ut och hitta ditt eget sätt att nätverka på! Vare sig det är en kurs i Design Thinking, ett event, en lunch eller en kontakt på Linkedin. Ingen vet vad som passar dig bäst, förutom du. Pröva dig fram om du är osäker!
  • Våga fråga om lunch - Att nätverka över en lunch är inte bara ett trevligt och enkelt sätt att nätverka på, det är även en bra ursäkt att gå ut och äta gott oftare! Kom ihåg - även de mest upptagna människorna behöver äta mat. Varför inte äta tillsammans?
  • Dela med dig - Var generös och dela med dig av ditt nätverk med andra. Att koppla samman två at dina kontakter är också ett sätt att nätverka. Att hjälpa andra är inte bara roligt, sannolikheten att du får hjälp tillbaka ökar.
  • Följ upp - Ett av de viktigaste tipsen, som tyvärr ofta faller mellan stolarna, är att följa upp alla trevliga konversationer och lunchdejter med nya kontakter. Att följa upp behöver inte vara svårt, det kan vara allt ifrån att lägga till den andra personen på Linkedin, skicka över en rapport ni pratat om eller skriva ett kort mejl.

Om Zington Networking Month

Årets Zington Networking Month bestod av 172 nätverkningstillfällen, i form av luncher och middagar, med konsulternas egna kontaktnät. Månaden avslutades med eventet Networking @ Zington 2020" - En helkväll med tävlingar, inspirationstal och magishow av magikern Douglas Nordenbelt. Grundarna av Zington Networking Month är Markus Forsberg och Tommy Niréus, som i år valde att förstärka projektgruppen med Nathalie Hedin, Kristoffer Hemlin och Linn Ängré.

Våra karriärmöjligheter