Hoppa till innehåll

DataTjej lanserar Jobbportalen för tjejer och icke-binära inom IT

Tjejer och icke-binära är eftertraktade inom IT-branschen, men arbetsgivare behöver bli bättre på att attrahera dem. DataTjej har tagit fram en jobbportal som ska brygga gapet mellan tjejer, icke-binära och arbetsgivarna och vi är stolta som fått möjligheten att hjälpa DataTjej att förverkliga sin idé!

Ryggtavla av person med blå tröja där det står Data Tjej i form av en logotyp.

Mer inkluderande näringsliv

Jämlikhetsfrågan har aldrig haft en så central plats på ledningsgruppernas agendor och tjejer och icke-binära är efteraktade bland arbetsgivarna. Ändå finns det fortfarande ett stort gap mellan dem. Det vill ideella organisationen DataTjej ändra på, som menar att gapet till mycket beror på att det saknas kunskap om vad som attraherar tjejer och icke-binära. Därför har de skapat en plats för dem att mötas på.

DataTjej har över 2700 medlemmar över hela Sverige, här finns enorm kompetens och driv. Med Jobbportalen vill vi göra det enklare för våra medlemmar att hitta sin drömarbetsgivare,  till Jobbportalen bygger på att öka medlemsvärdet för DataTjejs medlemmar och få in fler tjejer och icke-binära till IT-branschen. DataTjej vill erbjuda företag en tjänst där de aktivt kan annonsera exklusivt mot tjejer och icke-binära, med förhoppningen att de även bättre förstår hur de ska attrahera tjejer och icke-binära till sig. Tjänsten är helt kostnadsfri för DataTjejs medlemmar, företagen betalar per annons.

DataTjej har vänt sig till Zington för hjälp att förverkliga idén. Vi har tillsammans under hösten utvecklat Jobbportalen som totalt har tagit 14 veckor att utveckla, där vi har bistått med projektledare, utvecklare och testare från Zington Accelerate, bolaget för young professionals.

- Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med DataTjej och att vi fått möjligheten att hjälpa dem. Det är väldigt viktigt för oss i vår strävan att vara en ansvarsfull samhällsaktör och samtidigt öka jämlikheten på marknaden. Dessutom har det varit ett lärorikt projekt för våra young professionals, menar Felicia Falck, som driver Zington Accelerate.samtidigt som vi vill hjälpa näringslivet i att bli mer inkluderande, säger Erika Thunstedt, som till vardags är konsult på Zington.

Jobbportalen

Idén till Jobbportalen bygger på att öka medlemsvärdet för DataTjejs medlemmar och få in fler tjejer och icke-binära till IT-branschen. DataTjej vill erbjuda företag en tjänst där de aktivt kan annonsera exklusivt mot tjejer och icke-binära, med förhoppningen att de även bättre förstår hur de ska attrahera tjejer och icke-binära till sig. Tjänsten är helt kostnadsfri för DataTjejs medlemmar, företagen betalar per annons.

DataTjej har vänt sig till Zington för hjälp att förverkliga idén. Vi har tillsammans under hösten utvecklat Jobbportalen som totalt har tagit 14 veckor att utveckla, där vi har bistått med projektledare, utvecklare och testare från Zington Accelerate, bolaget för young professionals.

- Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med DataTjej och att vi fått möjligheten att hjälpa dem. Det är väldigt viktigt för oss i vår strävan att vara en ansvarsfull samhällsaktör och samtidigt öka jämlikheten på marknaden. Dessutom har det varit ett lärorikt projekt för våra young professionals, menar Felicia Falck, som driver Zington Accelerate.

Om DataTjej

DataTjej är en ideell förening som arbetar med att främja tjejer och icke-binära i alla åldrar som är intresserade av IT och data. De strävar efter att förbättra relationen och förståelsen mellan våra medlemmar och näringslivet, samt DataTjejer emellan. DataTjej anordnar event året om såsom medlemsevent, inspirerande föreläsningar och företagsevent där medlemmarna får chans att träffa företag i IT-branschen. De arbetar även med olika samarbeten för att främja, stötta och inspirera våra medlemmar. DataTjej är även känt för den årliga konferensen där företag och medlemmar under fyra dagar får möjligheten att nätverka. Nästa konferens kommer att äga rum i Umeå i februari 2019. Det är både gratis och enkelt att bli medlem i DataTjej.

Våra karriärmöjligheter