Hoppa till innehåll

Zington tillsätter ny koncernchef

Vi har under decenniet som gått tiodubblat antalet medarbetare och attraherat talanger och expertis inom hela marknadsfältet strategi, teknik och design. En internationell expansion har inletts och ett namnbyte har nyligen ägt rum.

Olof Sand

Olof Sand tillträder som ny koncernchef

Nu satsar vi ytterligare på att utveckla strategiska samarbeten, när vår tidigare koncernchefen Per Thörnqvist går in och fokuserar helhjärtat på detta. Styrelseordförande Olof Sand, med gedigen erfarenhet som bolagschef inom digitalisering och globalisering från bl.a. Acando, Proact, Midroc, Quant, ABB, Anticimex, tar tills vidare rollen som koncernchef. Samtidigt pågår rekrytering efter rätt person att driva bolaget till nästa nivå.

- I och med det senaste decenniets imponerande tillväxt har Zington utvecklats till ett välrenommerat konsultföretag inom digital transformation. Vi har hjälpt många företag att identifiera, och genom ytterligare digitalisering realisera förbättringar av sina affärsprocesser, säger Olof Sand, styrelseordförande, tillika nytillträdd koncernchef för Zington AB. 

Han fortsätter:

- Vi står nu inför en ny fas i vår utveckling där geografisk expansion kommer att vara betydelsefull, och jag ser fram emot att få bidra med mina erfarenheter från entreprenörellt ledarskap i internationell miljö”.

Tidigare koncernchefen Per Thörnqvist ser också han fram emot sin nya roll:

- Jag är mycket stolt över det fantastiska bolag vi skapat. På många sätt. Entreprenörskapet, viljan, värmen och engagemanget hos våra medarbetare är det jag främst tänker på. Han fortsätter: 

- Vi vill lägga ytterligare fokus på våra strategiska kundrelationer och partnerskap. Detta är något våra kunder och marknaden efterfrågar. I och med den här förändringen blir det möjligt. Jag ser detta som avgörande för att nå vår vision om att stå som kundernas självklara val inom digitalisering.

Olof Sand, med gedigen erfarenhet som bolagschef inom digitalisering och globalisering från bl.a. Acando, Proact, Midroc, Quant, ABB, Anticimex, går in som interrimVD under tiden då Zingtons styrelse driver rekryteringsprocessen för att hitta rätt person att ta nästa steg i bolagets utveckling. 

Se våra erbjudanden