Hoppa till innehåll
Zington Journey

Möt Lucas Lucchi - Zingtons data engineer guru

Porträttbild Lucas Lucchi

Hej Lucas! Berätta lite om dig själv och vad du gör i din roll just nu.

Jag jobbar som Data Engineer-konsult/Business Intelligence (BI)-konsult. Två titlar som är väldigt lika, men som kan skilja sig i namn beroende på typ av kunduppdrag. I min nuvarande roll jobbar jag i ett projekt hos en kund vars IT-system genomgår en stor uppgradering. Mitt ansvar i projektet är att bygga pipelines och Notebooks i PySpark mot API'er för inhämtning av data till en Data Lake, och behandling av datat innan det når ett Data Warehouse (DW).

Hur har din karriärresa sett ut hittills?

Min resa började som patentingenjör. På ett uppdrag mötte jag några konsulter som skulle bygga QlikView-rapporter. Då fick upp mina ögon för BI. En tid senare hoppade jag på ett första jobb som BI-utvecklare. Där tog jag mina första steg med en egensnickrad DW-miljö som fanns på en tidigare arbetsplats. Jag gick senare vidare till att jobba som konsult på jobb som hade mer etablerade och utvecklade produkter på marknaden från b.la. Microsoft. Att jobba som konsult kändes som en perfekt roll att utvecklas i.

Vad är nästa steg i din karriär?

I min utvecklingshorisont har jag som mål att arbeta med Data Science. Det är ett häftigt område, så det känns spännande att få chansen att utvecklas åt det hållet. Det är även ett bra tillfälle att få användning för all matematik jag pluggade på universitet.

Vad drivs du av och får energi av?

Att drivas av att ständigt utvecklas kanske låter lite klyschigt. Men vem vill stå still? Jag gillar att anta en utmaning och komma ut på andra sidan med mer erfarenhet och kunskap. Den tekniska utvecklingen går fort, så det finns inte brist på saker att lära sig. Särskilt inom data eller BI.

Hur spenderar du en ledig dag?

Oftast med vänner och familj. Min familj och jag gillar att ses och laga mat tillsammans. En stor del av släkten är eller har varit involverad i mat- och restaurangbranschen. Att laga mat tillsammans har därför alltid varit en viktig och naturlig del i min familj. När jag inte umgås med min familj träffar jag gärna vänner eller ser till att hålla mig fysiskt aktiv.

Att drivas av att ständigt utvecklas kanske låter lite klyschigt. Men vem vill stå still?
- Lucas Lucchi, Data Engineer konsult på Zington

Vad är ditt bästa tips till andra som vill göra en liknande resa som du gjort?

Börja någonstans. Var som helst. Börja studera eller påbörja ett graduate-program på ett företag, gå på events som arrangeras av intressanta företag och prata med folk inom området, och lär dig av dem. Om du är intresserad kommer det synas, och folk i din närhet kommer mer än gärna hjälpa till med din utveckling.

Mitt bästa tips till dig som vill bli, eller redan är konsult, är att inte tveka inför att testa nya saker. Var inte heller rädd för att bolla saker med kollegor. Som konsult exponeras man för många olika områden och det går inte att vara expert på allt. Med mina roliga och duktiga kollegor på Zington utvecklas vi och lär oss tillsammans.

Hur kommer det sig att det blev Zington för dig?

För mig var det viktigt att välja en arbetsgivare som matchade den riktning jag ville utvecklas åt. Det visade sig att Zington var inne på exakt samma spår. Att jag dessutom får jobba med spännande och rolig teknik, samtidigt som jag får en profil som är eftertraktad på arbetsmarknaden är stora plus. 

Våra karriärmöjligheter

Relaterat innehåll

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av eventinbjudningar, nyheter och insikter om den senaste tekniken och trenderna på marknaden.

Tack & kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!