Hoppa till innehåll
Zington Journey

Sofis resa från startup till produktdesigner på Zington

Möt Sofi Ragnefors, en dedikerad produktdesigner hos Zington med en bakgrund inom visuell design och branding. Från sina dagar på en startup inom Video On Demand till att utveckla sina färdigheter inom UX/UI på Berghs School of Communication, har Sofi ständigt strävat efter att utveckla sin tekniska kunskap och skapa användarfokuserade designlösningar. Läs om hennes resa, vad som driver henne, och hur hon kombinerar passionen för design med äventyr i naturen och familjeliv.

Porträttbild Sofi Ragnefors

Hej Sofi! Berätta lite om dig själv och vad du gör i ditt uppdrag just nu.  

Jag har en bakgrund inom visuell design och har jobbat mycket med brandig och marknadsföring. Mitt intresse för produktdesign växte fram när jag började arbeta som grafisk designer på en startup inom Video On Demand. Det härliga med en startup är att man får möjligheten att testa på lite olika områden och hoppa in och hjälpa till där det behövs. Kort därefter kompetensutvecklade jag mig inom UX/UI på Berghs School of Communication. Det är det bästa beslutet jag tagit so far, och just nu sitter jag på Apollo som produktdesigner.

Hur har din resa på Zington sett ut hittills? 

Mitt första uppdrag på Zington var på Spotify som produktdesigner i deras Off Platform Experiences team. Förutom tid på uppdrag har jag engagerat mig mycket i events som Zington arrangerar, som exempelvis STHLM Experience Conferens, UX-puben (ett riktigt roligt event där jag agerade en persona) och andra trevliga företagsfester, konferenser och AWs.

Vad är ditt nästa steg på resan?

Just nu är mitt mål att bli mer tekniskt kunnig. Min ambition är att exempelvis kunna skapa mer komplicerade prototyper.

Jag drivs av användar-fokuserad design. Att jobba fram enkla lösningar på vardagliga och omständliga problem, som användare annars bara accepterar.
- Sofi Ragnefors, produktdesigner på Zington

Vad gör du när du inte konsultar? 

Då hänger jag med min ettåriga dotter. Annars drar gärna upp på en bergstopp eller två, vandrar på sommaren och åker utförs på vintern. Då trivs jag som allra bäst!

Vill du ge några tips till konsulter i början av sin karriär?

Att alltid gå utanför din comfort zone. Som konsult kommer man in för att hjälpa företag framåt och då behöver man skapa en relation/kommunikation med många människor rätt snabbt. Med en ödmjuk inställning och att våga göra lite fel kommer man långt. Det är trots allt så man lär sig.

Varför har du valt att jobba på Zington?

Jag lockades av möjligheten att få jobba inom många olika områden, vilket är riktigt givande och roligt. Jag växer och utvecklar mig mer och mer för varje dag som går och det är tack vare alla grymma kollegor på uppdraget och på Zington.

Våra karriärmöjligheter

Relaterat innehåll