Hoppa till innehåll
Zington Journey

Möt Karin Kåberg - teknisk projektledare & utvecklare

En kvinna med ett glas i handen ler mot en man dricker ur ett glas.

Berätta lite om dig själv och var du gör i din roll just nu.

Mitt namn är Karin Kåberg och jag är utbildad systemvetare. När jag började min resa som IT-konsult för 10 år sedan var det som EPiServer/Optimizely-utvecklare. Denna roll har helt eller delvis varit med mig i samtliga konsultuppdrag. De två senaste åren har jag suttit på Bonniers Bokklubb, där jag förutom utvecklare även varit systemansvarig och teknisk projektledare.

Hur har din karriärresa sett ut hittills? Berätta mer om vägen som tagit dig dit du är idag.

Jag började på Zington i januari 2016 som systemutvecklare inom .Net och EPiServer och hade till en början ett antal renodlade utvecklaruppdrag. Efter ett tag kände jag att jag ville testa på andra typer av roller, som till exempel projektledare/scrum master, så när Zington startade upp en satsning inom digitalt partnerskap som inkluderar förvaltning och projektåtaganden för ungefär 4 år sedan valde jag att ansluta mig dit. Jag har sedan min studietid i Uppsala haft ambitionen att på sikt driva projekt och leda team, vilket jag nu fick möjlighet att göra. Jag har sedan dess återgått till att vara konsult, men nu med ett ännu bredare CV fyllt med alla möjliga roller och erfarenheter.

Vad är nästa steg i din karriärutveckling?

I vinter kommer jag kunna bredda mitt CV ytterligare genom att lägga till rollen som mamma. Det känns overkligt och lite läskigt men framförallt väldigt, väldigt spännande!

Annars hoppas jag på att få fortsätta utvecklas och utmanas i uppdrag där jag får kombinera min starka tekniska bas och mitt ledarskap.

Vad drivs du av och får energi av?

Jag drivs av att tillsammans med teamet arbeta mot ett gemensamt mål. Att gemensamt hitta nya lösningar och förbättra befintliga. En stark teamkänsla är något som är väldigt viktigt för mig på min arbetsplats och i mina uppdrag.

Hur spenderar du en ledig dag?

När jag inte konsultar så umgås jag med vänner och familj. Jag och min sambo har nyligen flyttat till en ny lägenhet så en stor del av fritiden går åt till att fundera på framtida renoveringar. Jag spelar även innebandy i Sundbybergs damveteranlag. Vi är ett härligt gäng som bara vill göra det roliga, det vill säga spela match och inte träna.

Var inte rädd för att ställa frågor, det kan hjälpa både dig och kunden framåt.
- Karin Kåberg, teknisk projektledare på Zington

Vad är ditt bästa tips till andra som vill göra en liknande resa som du gjort?

Ta dig tiden att reflektera över vilka mål du har och vad det är som får dig att trivas och må bra på en arbetsplats eller i ett konsultuppdrag. Det har varit viktigt för mig för att kunna hitta rätt. Var tydlig med din ledare om dina ambitioner och önskemål så att ni tillsammans kan skapa en utvecklingsplan.

Hur kom det sig att det blev Zington för dig?

Jag hade flera gamla kollegor som börjat på Zington och som talade väldigt väl om företaget och om gemenskapen med kollegorna. Det i kombination med möjligheten att få utvecklas och testa på olika roller har fått mig att stanna i snart 7 år.

Vilket råd skulle du ge till andra som vill lyckas i konsultrollen?

Att vara lyhörd och lösningsfokuserad är viktiga egenskaper hos en konsult. Var nyfiken och visa att du är intresserad av att lära dig förstå kunden och branschen. Var inte rädd för att ställa frågor, det kan hjälpa både dig och kunden framåt. Ta också hjälp av dina konsultkollegor vid behov. Bolla eventuella dilemman, be om råd och feedback.

Våra karriärmöjligheter

Relaterat innehåll