Hoppa till innehåll
Zington Journey

Integrationsutvecklaren Emelie gick från Systemvetar- till Accelerateprogrammet

Möt Emelie, en 26-årig integrationsutvecklare från Stockholm, vars resa från systemvetarprogrammet i Örebro till Zingtons Accelerateprogram visar en passion för teknik och personlig utveckling. I denna artikel delar hon sin karriärväg, erfarenheter från Accelerateprogrammet och ger värdefulla råd till andra young professionals.

Emelie Djenfer sitter på en klippa och ler, vatten och vass syns i bakgrunden.

Hej Emelie, berätta lite om dig själv och vad du jobbar med!

Jag är en 26-årig tjej från Stockholm som har pluggat tre år på systemvetarprogrammet i Örebro efter att ha fått rådet från min pappa som tyckte att det skulle passa mig, vilket det gjorde! Idag jobbar jag som integrationsutvecklare på ett bolag som hanterar dagligvaruhandel. Där jobbar jag i SAP integrationsmotor för att möjliggöra att data kan skickas mellan alla det olika system kunden arbetar med.

Under studierna blev jag snabbt intresserad av programmering, särskilt med tanke på de många roliga saker man kan skapa med programmering. Jag tycker om kombinationen av det kreativa, problemlösande och kluriga samt hur man kan se hur något sakta men säkert byggs upp och blir till något användbart. Det blev extra kul när jag började jobba med det då jag nu faktiskt är med och bygger saker som gör nytta för företag.

När jag inte sitter fastklistrad framför datorn gillar jag att röra på mig och utövar gärna någon sport så som boxning, yoga eller klättring. Trivs även bra i naturen eller framför en bra rulle eller serie.

Hur har din karriärresa sett ut hittills? Berätta om vägen som tagit dig till integrationsutveckling.

Under sista halvåret på systemvetarprogrammet fick jag exjobb på ett bolag som arbetar med integrationer. Där fick jag första gången kontakt med, och vetskap om, integrationer och vilken stor betydelse dessa har för verksamheter. Därefter har jag fortsatt arbeta med integrationsutveckling i både Azure och SAP och fått lära mig mer och mer inom området. Jag tycker att integrationer är kul eftersom de ger mig möjligheten att utvecklas tekniskt samtidigt som jag får arbeta mycket socialt. Samspelet hjälper mig att förstå de olika komponenterna och sammanfoga dem till en effektiv lösning.

Hur kom det sig att du började jobba på Zington?

Jag fick en väldigt bra känsla redan under första mötet på Zington! Bolaget kändes varmt med en härlig och avslappnad stämning. Jag upplevde att företaget verkligen brydde sig om mig som individ, visade engagemang för min utveckling och stöttade mig i att lyckas och växa i den riktning jag själv önskade. 

Zington är ett företag där vi inte bara strävar efter framgång, utan också värderar glädje och kreativ frihet i vårt arbete. Denna kombination av driv och en avslappnad, rolig atmosfär speglar den företagskultur och arbetsklimat jag söker hos en arbetsgivare.
- Emelie Djenfer, integrationsutvecklare

Berätta om Zingtons Accelerateprogram, vad fick du lära dig och vad har du tagit med dig?

Jag började min tid på Zington med att gå Accelerateprogrammet, vilket jag tyckte var en fantastisk start på arbetet. Under Accelerate fick vi lyssna på många bra föredrag från konsulter som varit med i konsultbranchschen länge och som gav bra tips för att lyckas i konsultrollen. Det var skönt att höra kollegornas erfarenheter och förstå att jag inte var ensam om mina frågor. Denna insikt gjorde att intervjuer och kundbesök kändes mindre skrämmande. Jag förstod att jag inte behövde vara rädd för att ställa ”dumma frågor” eller göra misstag, eftersom det också är en viktig del i att bli en framgångsrik konsult.

Jag tar framför allt med mig nätverket och vännerna jag fick under Accelerateprogrammet. Vi var flera nya konsulter inom olika arbetsområden som fick en väldigt bra kontakt, då vi hängde ihop varje dag och gjorde projekt tillsammans. Det har varit kul att få följa varandras resor och fortsätta ha dem att bolla, dela erfarenheter och känslor med.

Vad är nästa steg i din karriärresa?

Framåt vill jag fortsätta utvecklas, lära mig mer och få en större förståelse för tekniken och vad man kan göra med den för att skapa de bästa, effektivaste och smartaste lösningarna. 

Vad gör du på en ledig dag?

En perfekt ledig dag startar jag med en lång, mysig frukost följt av någon fysisk aktivitet, till exempel ett boxningspass. Sedan hänger jag med vänner och käkar god mat och spelar något sällskapsspel. Just nu består den mest av att renovera och bygga då vi gör om vår toalett, hall och förråd. Det är ett väldigt roligt projekt och jag ser likheter till mitt arbete på dagarna med problemlösandet, fast på ett mer praktiskt plan.

Vilka tips vill du ge till en young professional i början av sin karriär?

Mina bästa tips är att vara nyfiken och inte hålla inne på grejer som du inte förstår dig på, och våga fråga! Var inte rädd för att ta dig an uppgifter och utmaningar, det är så man lär sig och växer och det är så man lär sig vad man gillar att göra och vad som inte passar en lika bra. Det är verkligen en underbar känsla att upptäcka att man kan åstadkomma saker som man initialt inte trodde var möjliga.

Om Accelerateprogrammet

Relaterat innehåll