Hoppa till innehåll
Kundinsikt

Plattformen som hjälper er möta konsumentens höga krav på kundupplevelsen

Det som verkligen räknas på en hårt konkurrensutsatt marknad där konsumenten både är påläst och kräsen är en personlig och smidig kundupplevelse. 1/3 konsumenter menar att upplevelsen är så pass avgörande att de skulle överge ett företag efter bara en dålig upplevelse*. Det är här CX-plattformen (Customer Experience) Salesforce kommer in i bilden.

En grupp människor som arbetar runt en whiteboard.

Plattformen samlar alla interaktioner med kund

En CX-plattform är mer än bara ett traditionellt CRM-system (Customer Relationship Management) som presenterar försäljningsdata. CX-plattformen Salesforce gör det möjligt att samla all relevant information och interaktion med kund, oavsett vart i organisationen den hämtas in, på ett och samma ställe. När ni samlar försäljnings-, offert- eller servicehistorik om varje enskild kund blir det möjligt att i nästa steg vara ännu mer personlig och relevant i kommunikation över olika kanaler och kontaktpunkter. Kundservice kan ge bättre service och epostutskicken kan anpassas efter den specifika kundens intresse. 

3 konkreta fördelar med Salesforce - identifiera nya affärsmöjligheter och spara tid

  1. Automatisering och AI: Salesforce gör det möjligt att automatisera processer och arbetssätt och på så sätt spara tid. Med hjälp av AI kan plattformen ytterligare förädla processer, förutse behov och därmed identifiera nya affärsmöjligheter.

  2. Skalbarhet: Salesforce kan växa med ditt företag. Du kan enkelt lägga till nya funktioner och moduler allteftersom ni växer eller er verksamhet/erbjudande förändras på annat sätt.

  3. Användarvänlighet: Plattformen utformad för att vara användarvänligt, så att både anställda och kunder kan använda den utan att vara tekniska experter.

Skräddarsy plattformen efter er verksamhet 

Salesforce är en mycket flexibel plattform som du kan anpassa för att passa just ditt företags unika behov och utmaningar.

Låt oss säga att ni vill få till effektivare reklamationshantering, då behöver automatiserade processer sättas upp som inkluderar allt ifrån automatiska utskick till arbetsflöden. Strukturerade processer gör det också möjligt att via plattformen samla in och analysera data från era reklamationsärenden. Information som är värdefull för såväl merförsäljning som produktutveckling och inte minst utvecklar er kundupplevelse. Andra behov som kan tillgodoses via plattformen:

  • Effektivare onboardning
  • Konverteringsoptimering
  • Orderbearbetning
  • Optimera säljprocessen
  • Rapportering
  • Effektivare ärendehantering

*Källa: Kundupplevelsen 2023: statistik och trender att ha koll på 

Vårt erbjudande

Kontakta oss

Zington har varit certifierad Salesforce partner sedan 2015 och har hjälpt företag inom såväl industri och handel som bank och logistik att integrera eller optimera sin användning av CX-plattformen Salesforce. Hör av dig så tittar vi på hur vi hjälper just er.

Zington är en del av IT-koncernen VASS och har totalt över 400 Salesforce-experter med en närvaro i 26 länder.

 Relaterade insikter