Hoppa till innehåll
ERP

Optimering av tågoperatörens verksamhet med SAP S/4 HANA

Som marknadsledande tågoperatör sammanbinder företaget Sverige och Skandinaviens huvudstäder Stockholm, Köpenhamn och Oslo. När operatören stod inför att implementera SAP S/4 HANA fick Zington den centrala rollen i denna övergång. Högsta prioritet gavs åt att systemet skulle vara tryggt, säkert, stabilt och effektivt. Relationen mellan kunden och Zington sträcker sig långt tillbaka och Zington har under många år arbetat mycket nära tågoperatören i ett flertal SAP-initiativ.

En grupp människor som går ombord på ett tåg.

Utmaning: Säkerställa effektiv övergång

Som en ledande tågoperatör i Sverige, var det av största vikt att operatören säkerställde ett smidigt och effektivt genomförande av SAP S/4 HANA. Detta skulle utgöra nästa steg i deras SAP-resa och skulle kräva en noggrant konceptualiserad ny ekonomimodell, tillhörande systemlösning och ett nytt systemlandskap.

Lösning: Skräddarsydd implementering av SAP S/4 HANA

Ett team från Zington tog en central roll i tågoperatörens SAP S/4 HANA-projekt. Genom att börja med att konceptualisera en ny ekonomimodell och utforma det nya systemlandskapet, fastställde teamet tillsammans med kundens nyckelpersoner programmets färdplan. Under genomförandet fyllde Zingtons erfarna konsulter roller som projektledare, förändringsledare, lösningsarkitekt finans, lösningsarkitekt logistik och tekniska arkitekter som stöttade kunden genom hela processen.

Resultat: Framgångsrik implementering med pågående stöd 

Stora delar av den tilltänkta funktionaliteten har nu tagits i produktion av kunden, där Zingtons konsulter är en del av förvaltningsorganisationen. Samarbetet med operatören pågår fortfarande. Efter flera framgångsrika go-live kan det fastställas att projektet varit en stor framgång.

Se vårt erbjudande

Vill du veta hur vi kan hjälpa ditt företag med ERP-implementering? Hör av dig!

Reza Hashemi

Reza Hashemi

Affärsansvarig ERP & Affärssystem

Skicka ett meddelande

Är du intresserad av vårt erbjudande och vill veta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå nästa nivå? Välkommen att skicka ett meddelande så hör vi av oss inom kort!Relaterat innehåll

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av eventinbjudningar, nyheter och insikter om den senaste tekniken och trenderna på marknaden.

Tack & kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!