Redan från start har VR främst använts i spel- och underhållningsbranschen. Känslan av att hacka frukt, dricka kaffe och skjuta zombies har aldrig varit bättre, men det som först visade på VR:s sanna potential var Google Earth VR. Nu kunde alla stå på toppen av Mount Everest, korsa Saharaöknen eller trängas på Tokyos gator - och man visade att VR var mer än en gimmick. Idag är VR-filmer, eller 360-video som det också kallas, väldigt populärt och plattformar som Within låter filmskapare dela fantastiska livsskildringar. 360-material har även använts för mer vardagsnära miljöer som fastigheter och resmål.
Den stora fördelen med VR är dock möjligheten att kliva utanför verklighetens gränser. IKEA var tidiga med att använda VR för köksrenovering, och Lowe’s utökade konceptet till att även utbilda oerfarna kunder. Just utbildning är ett av de områden där VR spås ha störst genomslag; företag som Walmart, Volkswagen och UPS har använt tekniken för att låta sina anställda öva på kniviga situationer i en trygg miljö.
På Zington har vi arbetat med både utbildning och visualisering: vi har utvecklat en informativ applikation för Bonnierförlagen gällande ett internt planeringsverktyg, och vi har tagit fram visualiseringar av renoveringsprojekt för bygghandlare. Vi har även utvecklat diverse spel, som vi använt på mässor och andra events.