Hoppa till innehåll
Två händer som skriver på en dator.

AI-Sök & AI rekommendationsmotor

Med hjälp av ett korrekt uppsatt AI-sökverktyg, ett så kallat ‘smart sök’, hjälper ni besökare på er hemsida att lättare hitta det man söker. På samma sätt som personal i en butik hjälper dig att hitta kan ett smart sökverktyg identifiera såväl specifika produkter som, artiklar och guider på er webb.

Implementation av AI-sök i sin helhet:   

  • Nulägesanalys
  • Analys och systemval
  • Systemimplementation
  • Sökplanering och strategi 

För att få en besökare att stanna på en webb är det av yttersta vikt att webbplatsen inte bara fungerar felfritt, utan också aktivt hjälper besökarna att hitta precis vad de söker så snabbt som möjligt. Genom att välja en AI-baserad sök- och rekommendationsplattform hjälper ni era besökare att hitta de vill ha och på så sätt ökar möjligheten till konvertering.  

Varför en AI-sök- och rekommendationsmotor? 

  • Precision i sökresultaten: Med AI-teknologi kan sökplattformen lära sig av tidigare användares beteenden och sökmönster för att leverera ännu mer relevanta resultat. Detta minskar frustration och tidsåtgång för dina besökare och ökar sannolikheten för konvertering. Ett AI-sök kan också använda sig också av semantisk och kontextbaserat sök för att bättre kunna avgöra och stötta era besökare vad de är ute efter när de själva inte vet. 
  • Personlig anpassning: En AI-driven sökplattform kan analysera enorma mängder data i realtid och anpassa rekommendationerna till varje unik besökare. Genom att visa innehåll och produkter som speglar den enskilda användarens intressen och preferenser ges en mer engagerande och tillfredsställande upplevelse. 
  • Dynamisk navigering: Med hjälp av de smarta algoritmer som finns kan AI-sök identifiera och förutse vilka produkter eller sidor som är mest relevanta baserat på användarens tidigare interaktion på webbplatsen. Underlag som också kan användas för att utveckla ex. navigationsstruktur mer permanent.
  • Ökad konverteringsgrad: Genom att erbjuda rätt produkter eller information vid rätt tillfälle kan sökplattformens rekommendationssystem dramatiskt öka din konverteringsgrad. När besökarna känner att dina förslag verkligen matchar deras behov är chansen större att de genomför ett köp. 

 

Därför ska Zington hjälpa er implementera AI-sök 

Vi kan både sök, webb och e-handel

På Zington har vi lång erfarenhet av att jobba med våra kunders webbplatser och e-handel, samt implementera olika sökverktyg och kan därför dra nytta av tidigare lärdomar. 

Vi kan mer än bara sök 

Då våran breda kunskap på Zington sträcker sig längre än sök av vi kunskap av att integrera och assistera med så väl andra tekniker och plattformar, så väl som att hjälpa till med projektstyrning och implementation. 

Utbildning, förvaltning och support

Efter implementation stöttat vi er med utbildning, onboarding, efterföljande support eller förvaltning av implementerad sökplattform.  

Vill du veta mer om AI-sök? Hör av dig!

Johan Boström

Johan Boström

Affärsansvarig UtvecklingRelaterat innehåll

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av eventinbjudningar, nyheter och insikter om den senaste tekniken och trenderna på marknaden.

Tack & kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!