Hoppa till innehåll
Zington Accelerate

Accelerator Matilda Bergström

Matilda Bergström är en dynamisk IT-konsult och Scrum Master, som finner sin drivkraft i att omvandla grupper till högpresterande team och skapa en arbetsmiljö där varje individ blomstrar. Efter en resa fylld med studier och äventyr, har Matilda funnit sin plats på Zington, där hon inte bara värdesätter, utan aktivt bidrar till, en kultur av stöd, gemenskap och kontinuerlig utveckling.

En kvinna i svart kappa i ett snöigt landskap med Karlbergs slott i bakgrunden.

Hej Matilda! Berätta lite om dig själv. 

Älskar du varierade och fartfyllda dagar? Det gör i alla fall jag! Mitt namn är Matilda och jag vill ständigt vara i rörelse både i jobbet och privat. Jag är uppvuxen i Stockholm och efter sju år med resor och studier på annan ort valde jag att flytta hem till huvudstaden igen. Jag började min resa på Zington och deltog i Accelerate-programmet 2 år efter att jag kom in i arbetslivet som IT-konsult. Just nu jobbar jag som Scrum Master för två utvecklingsteam på Försäkringskassan. 

Vad drivs du av och vad ger dig energi?

Jag drivs av att få en grupp människor att känna sig som en del av ett högpresterande team. Att få varje individ att känna sig som en viktig pusselbit, där ens fulla potential utnyttjas och värderas. Så att vi tillsammans kan ta oss an utmaningar, nå mål och skapa produkter som genererar värde till organisationen och människor. Energi får jag av att vi hjälps åt. Att kollegor stöttar varandra och gör det där lilla extra för att vi alla ska må bra och ha kul.

Vad uppskattar du med Accelerate-programmet?

Att komma in i ett konsultbolag som nyexaminerad kan till en början både vara långsamt och ensamt. Den gemenskap som Accelerate-programmet bidrog till uppskattade jag enormt. Det finns alltid någon att rådfråga kring utmaningar, fira framgångar eller ta en lunch med. 

Vad var viktigt för dig när du valde arbetsgivare? 

För mig handlar det om att arbetsgivaren ska ge förutsättningar till anställda att utvecklas professionellt, men också ge förutsättningar för att skapa den kultur som de anställda trivs med.

Hur kom det sig att det blev just Zington?

Zington har många duktiga och erfarna konsulter inom de områden jag vill utvecklas inom och erbjuder mentorskap, vilket gjorde mitt val enkelt. Jag upplever att Zington har många saker i rullning och att det alltid är en rolig, glad och fartfylld vardag. Zington har även många kvällsaktiviteter, med allt alltifrån kurser, AW och ölprovning - till roliga träningsaktiviteter.  

Har du några tips du vill ge till andra som är i början av sin karriär?

Våga ta egna initiativ! Du kommer komma väldigt lång genom att ständigt vara nyfiken, proaktiv och handelskraftig. 

Läs mer om Accelerate

Relaterat innehåll