Hoppa till innehåll
Zington Journey

Från systemutvecklare till produktägare - möt Fredrik Bergström

Porträttbild Fredrik Bergström

Berätta om dig själv och vad du gör i ditt uppdrag just nu.  

Jag är utbildad civilingenjör och har en bakgrund som systemutvecklare inom startup- och konsultbolag, där jag haft olika uppdrag inom olika branscher. Just nu jobbar jag på ett uppdrag som produktägare för Electrolux e-handel inom den europeiska eftermarknaden. 

Hur har din resa på Zington sett ut hittills?  

Jag började på Zington i januari 2015 som systemutvecklare inom .Net och EpiServer. Tanken innan jag började var att jag på sikt skulle förflytta mig mer mot projektledning. Redan efter två veckor fick jag möjlighet att ta över en projektledarroll i ett av våra åtagandeprojekt för en kund inom resebranschen. Sedan dess har jag arbetat i olika ledande roller som projektledare, systemägare, lösningsarkitekt och produktägare inom olika branscher. En gemensam nämnare är att jag har arbetat nära systemutveckling och mestadels inom e-handel, intranät och CMS.

Vad är ditt nästa steg på resan?

Mitt nästa steg på resan är utveckla mitt ledarskap och få arbeta mer med affärsutveckling inom de erbjudanden vi har på Zington. Att även utöka kompetensen inom e-handelsområdet är något jag ser fram emot att jobba vidare med.

Vad drivs du av och får energi av?  

Jag drivs av att tillsammans med kunden, skapa nya idéer som resulterar i affärsnytta. Att kunna se potentiella affärsmöjligheter, realisera detta och slutligen se förbättrat resultat. Det är något jag drivs av.

Vad gör du när du inte konsultar?  

När jag inte konsultar umgås jag med familj och vänner. Jag försöker även träna så gått det går.

Vad är dina bästa tips till konsulter i början av sin karriär?

Att vara ödmjuk och pragmatisk är en inställning jag brukar gå in i nya uppdrag med. Att även vara nyfiken och vilja lära sig nya saker är också något som jag utvecklas av. Som konsult kan det ibland kännas utmanande att gå in i nya uppdrag utan vetskap om allt som har med kunden och uppdraget att göra. Detta är något man lär sig hantera och som man blir bättre på med tiden.

Varför har du valt att jobba på Zington? 

Först och främst har jag valt att jobba på Zington på grund av kollegorna och gemenskapen. Det är alltid en familjär stämning när man besöker kontoret emellanåt. Det andra är att jag har potentialen att utvecklas: både inom mitt ledarskap och inom de erbjudanden vi jobbar med.

Våra karriärmöjligheter

Relaterat innehåll