Hoppa till innehåll
Design

STHLM Xperience Conference 2023 lockade 300 UX- & designexperter

Den sjätte upplagan av STHLM Xperience Conference (SXC) har än en gång genomförts med stor framgång. SXC 2023, som konsultbolaget Zington står bakom, lockade nästan 300 branschledare, innovatörer och kreatörer inom UX- och designområdet. Konferensen har blivit en katalysator för framsteg och samarbete inom teknik och design.

Två personer står på en scen och talar framför en publik.
Foto: Sophie's picture

"Årets tema, Collaboration och Cooperation, belyser vikten av att samarbeta över gränserna mellan individer, kompetenser och team. Inom UX och design är detta tvärfunktionella samarbete avgörande för att skapa meningsfulla användarupplevelser. Det är fantastiskt att se hur väl det har mottagits i år, med fler digitala deltagare än någonsin och en förbättrad upplevelse för alla," reflekterade Tommy, Affärsansvarig UX & Design på Zington och grundare av SXC.

Årets konferens bjöd på en rad inspirerande talare som delade med sig av sina insikter och erfarenheter kring samarbete och samverkan. Bland höjdpunkterna fanns Kelly Dern från Google, som talade om hur man skapar inkluderande produktupplevelser genom att skala och systematisera designprocesser. Billy Boman, Lead UX/UI Designer på CHAPTR, gav en fascinerande presentation om generativ AI och dess inverkan på design och digitala upplevelser.

Matthias Lewin från DER Touristik Group och Sofi Ragnefors från Zington delade med sig av deras framgångsrika samarbete i skapandet av en reseapp för Apollo. Samarbetet som involverade medarbetare från flera länder och varumärken belyste verkligen vikten av samverkan i projekt och hur det kan leda till framgångsrika resultat.

En fullsatt publik sitter och applåderar.
Foto: Sophie's picture

"Vi har haft en spännande mix av talare i år. Vissa är här på rekommendation, andra har vi aktivt valt ut, och några har sökt sig till oss. Inom SXC-teamet har vi diskuterat olika aspekter av Collaboration och Cooperation som vi vill utforska. Vi har också velat lyfta fram AI, designsystem och tillgänglighet. Samtidigt har vi strävat efter att behålla en röd tråd genom att balansera ämnen och talare, både svenska och internationella," sa Veronica, Affärsansvarig UX & Design på Zington och grundare av SXC.

Det är en fantastisk dag. Allt flyter på smidigt, och deltagarnas positiva feedback är överväldigande. Det uppskattas särskilt att man kan välja workshop i förväg. Det är också glädjande att se både återkommande besökare och nya ansikten, särskilt de som kommer i stora grupper från olika företag.
- Veronica Wallström, grundare av SXC

Zington är stolta över att SXC fortsätter vara en framgångsrik arena för nätverkande, lärande och samarbete. Vi ser fram emot att bygga vidare på de relationer och kunskaper som har etablerats. Ta del av hur Zington jobbar med UX & Design.  

För mer information om SXC 2023 och för att hålla dig uppdaterad om nästa års konferens, besök sthlm.xconf.co.

Vårt erbjudande

Vill du veta mer om SXC eller hur vi jobbar med UX & design? Välkommen att höra av dig!

Tommy Marshall

Affärsansvarig UX & Design

Relaterat innehåll