Hoppa till innehåll
Zington Journey

Åsa Sproges UX-resa – Från KTH till Zington

Porträttbild Åsa Sproge

Berätta lite om dig själv och vad du gör i ditt uppdrag just nu.

Jag är en glad prick som jobbar som UX designer på Zington Xperience. Jag har pluggat Datateknik på KTH, men kände redan under kandidaten att det var användbarhet, snarare än kodande som var grejen för mig. Jag valde därför Människa datorinteraktion som master. Efter studierna började jag som konsult och efter ett tag sökte jag mig hit till Zington. Just nu är jag på ett spännande uppdrag på en bank, där jag jobbar med tjänstedesign. Ett uppdrag som verkligen är kul, utvecklande och lärorikt!

Hur har din resa på Zington sett ut?

Jag halkade in lite som på ett bananskal för tre år sedan och har sedan dess hunnit med att lära känna många trevliga kollegor, varit med om ett namnbyte (från Claremont till Zington) och en mammaledighet.

Vad är ditt nästa steg på resan?

Jag vill gärna utvecklas inom tjänstedesign och agila arbetssätt. Jag tänker att ju mer digitaliserat vårt liv blir, desto viktigare är det med system och tjänster som samspelar och att förstå hur allt hänger ihop. Ett exempel är att upplevelsen på en fysisk affär och affärens digitala kanaler måste vara synkade.

Jag drivs av att förbättra upplevelsen för slutanvändarna och att göra saker enklare och smidigare för människor i deras vardag. Jag får energi av alla mina kollegor, både på Zington och hos kunden.
- Åsa Sproge, UX-designer på Zington

Vad gör du när du inte konsultar?  

Då hänger jag med min två-åriga dotter och min sambo. Det blir många besök i lekparken och många lästa Alfonsböcker i soffan. Jag tackar inte heller nej till långpromenader i skog och natur, en helkväll med matlagning i köket eller en fika med kompisar.

Vill du ge några tips till konsulter i början av sin karriär?

Jag pushar mig själv till att våga be om feedback! Det är lite läskigt att öppna upp för kritik, men oftast får man insikter och idéer som man aldrig hade kommit på själv om man inte bett om feedback. Kan även rekommendera att regelbundet ha arbetsmöten tillsammans med en kollega. Man kommer verkligen långt när man slår ihop två kloka huvuden!

Varför har du valt att jobba på Zington? 

För att vi är ett riktigt trevligt gäng på Zington Xperience, med en bra chef som fixar riktigt bra uppdrag till oss.

Våra karriärmöjligheter

Relaterat innehåll