Hoppa till innehåll
Kundcentrering

Design Thinking implementerades i webbteamet efter kursen

Alejandro jobbar som Content Strategist på Hemköp. Under hösten 2020 gick han kursen i Design Thinking på Zington Academy. Här berättar han om kursen och vad han fick med sig.

En man och en kvinna sitter vid ett bord och skriver på en post-it lapp tillsammans.

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Alejandro Soler och jobbar i ett agilt webbteam på Hemköp där jag ansvarar för allt innehåll på sajt - och rör mig dagligen inom UX-processerna som avser Content Strategy. Mina huvudsakliga arbetsuppgifter berör contentproduktion ur ett marknadsförings- och användarperspektiv. Jag har jobbat med webb i olika konstellationer i 10 år, där contentproduktion varit återkommande under hela min karriär.

Varför valde du att gå kursen i Design Thinking?

Jag läste kursen Design Thinking under hösten 2020. Det var min chef som föreslog att jag borde gå utbildningen, med syfte att ta med mig insikter och arbetssätt till vårt team. Eftersom jag jobbar med marknadsföring och content kändes det naturligt att lära mig mer om Design Thinking-metodiken och därmed få en större förståelse för hur användaren sätts i fokus.

Är det något särskilt du tar med dig från kursen?

Kursen gav mig en grundförståelse för vilka beståndsdelar och vilka roller som krävs för att skapa en effektiv, välfungerande och användardriven organisation. För oss i vårt webbteam låg kursen helt rätt i tiden, då vi precis påbörjat ett arbete med att optimera och identifiera nya arbetssätt. Efter kursens slut presenterade jag förslaget att implementera Design Thinking-metodiken i vårt team, vilket resulterade i att vi idag arbetar utifrån den processen för utvecklingen av nya tjänster. Metodiken har hjälpt oss att jobba på ett smartare sätt, genom att bättre matcha teamets kompetenser och ha ett större användarfokus. I takt med metodikens implementation skapades även ett naturligt forum för hantering av frågor som berör UI och UX.

För mig öppnade kursen upp ett nytt sätt att se på Design och UX. Det är en sak att höra eller läsa om en term, men att både diskutera och tänka teori och bakgrund i grupp gav mig nya infallsvinklar som jag inte kunde föreställa mig. Kursen gav mig definitivt vidareperspektiv.
- Alejandro Soler, Content Strategist på Hemköp

Hur var kursledarna?

Kursledarna var fantastiskt sympatiska och pedagogiska. De lämnade utrymme för resonemang i gruppen och skapade en trygg miljö, där alla deltagare kunde ställa frågor. Deras karismatiska sätt, tillsammans med kursens interaktiva online-upplägg gjorde att jag kom ihåg och lärde mig mycket.

Vem skulle du rekommendera kursen till?

Jag skulle rekommendera alla som på något sätt arbetar med användarcentrerad utveckling att gå kursen, oavsett om du jobbar inom marknadsföring eller utveckling.

Läs mer om kursen

Intresserad av Design Thinking? Hör av dig!

Tommy Marshall

Affärsansvarig UX & Design

Relaterade insikter

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av eventinbjudningar, nyheter och insikter om den senaste tekniken och trenderna på marknaden.

Tack & kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!