Hoppa till innehåll
Digital design

Ny design till Expressen.se

När Expressen stod inför utmaningen att göra två olika kodbaser till en hjälpte Zington till att arbeta fram en ny lösning genom ett POC (Proof of Concept). Nio månader senare lanserades en ny sajt tack vare ett tvärfunktionellt team med utvecklare, digitala designers och analytiker som arbetade tillsammans. Resultatet av arbetet gav en ökning av den digitala trafiken med 34,9% under första året.

En smartphone och laptop som visar Expressens hemsida.

Utmaning: Sammanfogning av två kodbaser

Tidigare har Expressen haft två olika kodbaser för desktop och mobila webben. Detta skulle nu bli en kodbas och med det kom både tekniska- och designutmaningar. På desktop fanns bland annat en megameny som inte skulle fungera på mobil och flera komponenter som ej var sammanhängande.

Lösning: Från POC till enhetlig webb

Projektet inleddes med en månads POC (Proof of Concept), för att utreda vad som var möjligt när det kom till prestanda, annonshantering och layout. Nio månader senare lanserades sajten tack vare ett tvärfunktionellt team, där produktägare, utvecklare, digital designer och analytiker jobbade tillsammans. Genom att gå från två kodbaser till en, krävdes en närmare granskning av vilka fördelar och nackdelar som fanns med en responsiv hemsida och vilka delar av sajten som var kritiska till ändringen pga kodbasen. Navigering, layout, artikeltyper, sub-brands (GT, Kvällsposten, Allt om resor m.fl.) och styleguide på komponenter gjordes om och Expressen.se fick en re-design utan att läsarna påverkades. Den struktur och kodbas som byggdes för Expressen.se har sedan legat grund för både Di.se och DN.se.

Resultat: Ökad trafik med 34,9%

Under lanseringsåret ökade den digitala trafiken med 34,9%. I snitt genererade användarna 42 miljoner fler visningar per vecka än föregående år.

Se vårt erbjudande

Redo för din egen digitala transformation? Hör av dig!

Tommy Marshall

Affärsansvarig UX & Design

Skicka ett meddelande

Är du intresserad av vårt erbjudande och vill veta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå nästa nivå? Välkommen att skicka ett meddelande så hör vi av oss inom kort!Relaterat innehåll