Hoppa till innehåll
ERP

Framtidssäkrad e-handel för Dafgårds med SAP S/4 HANA

Dafgårds, ett av Sveriges mest kända livsmedelsföretag, stod inför utmaningen att modernisera sin B2B e-handelslösning. Med hjälp av Zingtons expertis i SAP har de inte bara förbättrat sin digitala handel, utan även lagt grunden för en smidig övergång till SAP S/4 HANA. Denna modernisering har resulterat i en märkbar ökning av både lönsamhet och kundnöjdhet.

En man och en kvinna från Dafgårds som lagar mat-

Utmaning: Anpassning av Dafgårds ERP för en modern e-handelslösning

En effektiv e-handel är numera en förutsättning för att kunna vara konkurrenskraftig och möta kundernas behov. Så var även fallet för ett av Sveriges mest välkända livsmedelsföretag. När Dafgårds behövde modernisera sin e-handelslösning (webbshop inom B2B) behövdes en part som kunde säkerställa att kundens ERP-system (SAP ECC) anpassades för att fungera med den nya e-handelslösningen samt att lösningen dessutom förbereddes för en större transition, att ersätta det befintliga ERP-systemet med SAP S/4 HANA.  

Lösning: Framtidssäkrad e-handelslösning med SAP S/4 HANA

Zington har tillsammans med Dafgårds och deras partner för SAP Commerce, Remit AB, lanserat en helt ny framtidssäkrad e-handel som möter företagets kunders behov och ökar effektiviteten och affärsnyttan för Dafgårds i stort. Lösningen bygger på SAP Commerce och är anpassad för SAP S/4 HANA och valdes för sin bredd i funktionalitet och möjlighet att anpassa till den komplexitet som finns i kundens affärsmodell. Den ger så väl ny funktionalitet och personifierat innehåll som förbättrad prestanda och framåtriktad teknik. 

Under projektet har vi agerat rådgivare för att säkerställa att lösningen möter de krav på leverans, funktionalitet och säkerhet som såväl slutkunder som organisationen kräver. Vi har dessutom byggt integrationer, gjort all nödvändig konfigurering och säkerställt att e-handelslösningen SAP Commerce får all nödvändig information från ERP-systemet SAP ECC, och vice versa.  

Zington har varit en fröjd att jobba med. De har levererat lösningar som håller över tid genom en ERP-migrering. Samtidigt har de säkerställt affärsnyttan och stöttat oss i de beslut och avgränsningar vi har behövt göra. De har hållit varje deadline och kostnaden hamnade i slutändan väldigt nära det ursprungliga estimatet. Jag kan ärligt säga att Zington har levererat över förväntan och dessutom alltid med otroligt trevlig personal.
- Linn Stolt-Billinger, Head of Customer Experience på Dafgårds

Resultat: Signifikant ökning i lönsamhet och kundnöjdhet

Dafgårds nya e-handel har tagits emot väl av kunderna som har kallat den ”bästa på marknaden” samtidigt som såväl omsättning som lönsamhet fått ett signifikant lyft.

Se vårt erbjudande

Behöver ni effektivisera er e-handel? Hör av dig!

Reza Hashemi

Reza Hashemi

Affärsansvarig ERP & Affärssystem

Skicka ett meddelande

Är du intresserad av vårt erbjudande och vill veta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå nästa nivå? Välkommen att skicka ett meddelande så hör vi av oss inom kort!Relaterat innehåll