Hoppa till innehåll
Digitala kanaler

Digitalisering av Bonniers Bokklubbar

Bonniers Bokklubbar ingår i Bonnierförlagen och är en samling klubbar skapade av bokälskare - för bokälskare. Konceptet är att sprida berättelser som berör, upplyser, underhåller och utvecklar - genom att medlemmar får ta del av utvalda böcker från klubbarnas erfarna redaktion, till förmånliga priser. Klubbarna är Sveriges största och består av Bonniers bokklubb, Bookie och Månadens bok. Relationen mellan Bonnierförlagen och Zington går tillbaka till 2016, då ett digitalt partnerskap inleddes. Sedan dess har partnerskapet vuxit sig starkt genom ett flertal lyckade leveranser och tillhandahållande av konsulter vid behov.

Uppslagna böcker

Utmaning: Uppgradera den digitala närvaron

När Zington fick i uppdrag att bistå med hjälp för Bonniers bokklubbar hade ett flertal av klubbarna haft webbnärvaro i ett antal år. Bonnier ville ta nästa steg i den digitala bokklubbs-affären och skapa en automatiserad affärsmodell för att erbjuda kunder en inloggad lösning med möjlighet att köpa böcker via kundens medlemskap.

För att realisera Bonniers planer på att bli mer automatiserade skulle det krävas en systemarkitektur som tar hänsyn till den komplexa infrastrukturen som fanns i respektive plattform samt en realisering av orderflödet. Bonnierförlagen är dessutom väldigt aktiva i sin contentproduktion, vilket innebar att det var viktigt att ge stöd till redaktörer och skapa ett effektivt sätt att addera produktinformation på (med bilder, beskrivningar och recensioner).

Gedigen kunskap om Optimizely, River och PIM-system, såväl som kompetens inom systemarkitektur, systemutveckling, UX, design, projektledning och webbutveckling var viktiga kriterier för ett lyckat samarbete.

Lösning: Sömlös integration av medlemskap och e-handel

Tillsammans med Bonnier har vi levererat en otraditionell e-handelsupplevelse med fokus på medlemskap samt digitalisering av bokklubbsaffären, genom att möjliggöra köp via klubbarnas påloggade webbar. Genom att väva samman licensfrågor med funktionella frågor har vi funnit den rätta systemarkitekturen. Och med hjälp av koncentrerade punktinsatser och vid-behov kompetens har vi varit en vital del i leveransen av front end-design, integrationer mot affärssystem samt implementation av PIM-system. Bokklubbarna har nu en tydligare användarupplevelse, med ett nytt gränssnitt och tydliga rekommendationer. Teknikstacken är dessutom moderniserad och all bakgrundslogik utvecklad.

Som digital partner har vi tillhandahållit den rätta kompetensen i både strategiska och tekniska frågor, och under årens lopp har vi levererat ett tiotal konsulter, med roller som webbutvecklare, arkitekter, produktägare och designers. I rollen som partner har lyhördhet, flexibilitet och förmåga att leverera specialistkunskap och teamleveranser varit en central del av samarbetet.

Resultat: Förbättrade medlemsfördelar ökar kundengagemang

Medlemmar i Bonniers Bokklubbar kan nu hantera ytterligare delar av sitt medlemskap via ”mina sidor” samtidigt som de får tillgång till fler titlar, vilket ger bokklubbarna möjligheten att leverera en större läsupplevelse till fler medlemmar.  

Se vårt erbjudande

Är ditt företag redo för sin digitala omställning? Hör av dig!

Johan Boström

Johan Boström

Affärsansvarig Utveckling

Skicka ett meddelande

Är du intresserad av vårt erbjudande och vill veta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå nästa nivå? Välkommen att skicka ett meddelande så hör vi av oss inom kort!Relaterat innehåll