Hoppa till innehåll
ERP

SAP S/4 HANA-implementering hos SJ blir en av Sveriges första och största

Som Sveriges ledande tågoperatör spelar SJ en avgörande roll i vardagen för många. Därför är vi särskilt stolta över att ha haft en central roll i att tillsammans med SJ genomföra en av Sveriges första och största implementeringar av affärssystemet SAP S/4 HANA. “I snart 10 år har vi stöttat SJ i olika projekt koppat till deras SAP-plattform, därför var det naturligt för oss att också bli involverade i implementationen av SAP S/4 HANA”, säger Reza Hashemi, affärsansvarig för Zingtons ERP-erbjudande.

Tågstolar med Zington-brandade antimacassar med texten "Consulting made personal"

Utmaning: Fokus på underhåll och logistik

Vid implementeringen av S/4 HANA framträdde tidigt ett tydligt behov av att fokusera på underhållsplanering och den tillhörande logistiken. Dessa områden innehöll delar som den då relativt nya SAP S/4 HANA-plattformen delvis saknade stöd för. Som erfarna S/4 HANA-konsulter förstod vi utmaningarna och kraven som SJ ställdes inför.

Lösning: Nära samarbete och affärssystemlösning med SAP S/4 HANA

I projektet som pågått under flera år har konsulter från Zington arbetat nära SJ i flera delar av deras verksamhet, exempelvis finans, försäljning, lager, underhåll och masterdata. Vi har bidragit med vår omfattande kunskap och långa erfarenhet för att tillsammans med SJ utveckla och implementera en SAP-lösning som möter deras unika verksamhetskrav. Vår expertis bidrog till att säkerställa en framgångsrik implementeringen och övergång till den nya plattformen. Trots utmaningarna och de komplexa kraven i projektet, lyckades vi tillsammans med SJ genomföra resan vi påbörjade.

Resultat: Framgångsrik SAP-implementation och optimerade underhållsprocesser

Nu när projektet närmar sig sitt slut och vi övergår till den operationella fasen, reflekterar vi över resan med en känsla av stolthet. De lösningar som framkommit genom våra konsulters samarbete med kunden är ett bevis på den höga expertnivån och det engagemang som präglat arbetet. Genom att framgångsrikt hantera utmaningar inom kritiska områden har vi inte bara förbättrat underhållsprocesserna och logistiken utan också aktivt stöttat SJ i implementeringen av SAP S/4 HANA. Trots utmaningar har vårt samarbete lett till att vi tillsammans fullföljt resan och uppnått de uppsatta målen. Och även om detta projekt närmar sitt slut, ser vi fram emot att fortsätta vårt samarbete med SJ in i en ny fas.

Vårt erbjudande

Vill du veta hur vi kan hjälpa ditt företag med ERP-implementering? Hör av dig!

Reza Hashemi

Reza Hashemi

Affärsansvarig ERP & Affärssystem

Skicka ett meddelande

Är du intresserad av vårt erbjudande och vill veta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå nästa nivå? Välkommen att skicka ett meddelande så hör vi av oss inom kort!Relaterat innehåll