Hoppa till innehåll
Webbutveckling

J.Lindeberg: Samma kvalitativa service online som offline

På knappt trettio år har J. Lindeberg blivit ett av Sveriges mest välkända klädmärken. Men att växa fort i en föränderlig modebransch ställer höga krav på organisationen, infrastrukturen och medarbetarna. Det ska lanseras flera kollektioner varje år, säkerställas att alla saldon stämmer och samma känsla som finns i deras fysiska butiker måste också upplevas i deras nätbutiker.

En grupp med grå och blå kavajer som hänger på galgar.

Utmaning: Snabb onlineproduktlansering i klädbranschen

Uttrycket ”tid är pengar” passar i många sammanhang, men det är sällan så träffsäkert som i klädbranschen. Om man inte är så insatt, kan man lätt tro att man skulle få en andningspaus i samband med att en kollektion släppts. Men tvärtom så är producenterna redan igång att skapa nästa års kollektioner när de precis lanserat denna säsongs – det är en avgörande framgångsfaktor att leverera varor i tid.

J. Lindeberg hade en utmaning i att snabbt kunna marknadsföra sina produkter online med hög kvalitet på presentation och information, och samtidigt bibehålla den kvalitativa service de är kända för i butik. För att lyckas med sin digitala affär, var de tvungna att hitta en lösning där det var lika enkelt för konsumenten att hitta rätt plagg och klicka på köp-knappen, som att hålla plagget i sin hand och gå till kassan. Det må låta simpelt, men med ett brett produktutbud, ständig tidspress och manuella processer, är det långt ifrån enkelt. J. Lindeberg sökte en partner som kunde hjälpa dem att ta fram ett hållbart stöd för lansering av nya produkter i sina digitala kanaler, och valde Zington.

Lösning: Plattform för effektiva produktlanseringar

Lösningen som J. Lindeberg ville ha hade ett antal krav; den skulle klara deras komplexa lanseringsprocess, samtidigt som den även skulle ta hänsyn till flera avdelningars ansvarsområden. Den skulle också kunna skalas upp och ner vid behov, samt göra det enkelt för redaktören av e-handeln att lansera nya artiklar.

Det krävdes en tydlig process för att hantera produktlanseringar. Processen skulle ha förbestämda regler som skulle syfta till att göra det enkelt att förstå vem som gör vad och när. Zington har hjälpt J. Lindeberg att hitta rätt väg framåt för att lösa dessa utmaningar.

Zington har en genuin och transparent approach.
- Marcus Mellberg, CTO J.Lindeberg

Resultat: Snabbare produktlansering och ökad digital kontroll

Problemet som J. Lindeberg stod inför är långt ifrån unikt, skillnaden ligger dock i att de faktiskt tagit beslutet att investera i sin digitala affär. Idag saluför J. Lindeberg hundratals produkter i otaliga utföranden online, och utöver det har de dessutom idag fyra stora produktlanseringar per år.

Den nya lösningen kommer att ge J. Lindeberg bättre kontroll över hur de presenterar sina produkter i samtliga försäljningskanaler, och den kommer också att snabba upp time-to-market. J. Lindeberg kommer under den kommande utrullningen även att spetsa till sina verksamhetsprocesser samt bygga en plattform som är redo för alla nya utmaningar som digitaliseringen kommer att föra med sig.

Se vårt erbjudande

Behöver ni en partner som kan ta er e-handel till nästa nivå? Välkommen att kontakta mig!

Linda Wohlfeil

Linda Wohlfeil

Affärsansvarig Webb & E-handel

Skicka ett meddelande

Är du intresserad av vårt erbjudande och vill veta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå nästa nivå? Välkommen att skicka ett meddelande så hör vi av oss inom kort!Relaterat innehåll