Hoppa till innehåll

Accelerator Daniel Tillkvist Ekman

Zington Accelerate

Accelerator Daniel Tillkvist Ekman

Daniel Tillkvist Ekman är en funktionell SAP-konsult hos Zington med en stark passion för förändringsprocesser och en djupdykning i allt från ekonomi till affärsutveckling. Med en bakgrund som präglas av en ständig strävan efter utveckling och förändring, finner Daniel energi i att vara en del av dynamiska och positiva team där kunskapsutbyte och glädje står i centrum.

En leende blond man i blå skjorta och mörkblå tröja.

Hej Daniel! Berätta lite om dig själv.

Jag är en glad och positiv person som gillar att grotta ned mig i områden som fokuserar på förändring. Det kan vara allt ifrån ekonomi till affärsutveckling eller entreprenörskap, men även förändringar i form av hur jag skapar ett mer effektivt arbetssätt, hur jag skapar en bra plan för att exekvera på ett problem eller att följa en akties förändring och utveckling. Just att vara en del i förändringsprocesser har gjort att jag valt att arbeta inom IT, och som funktionell SAP-konsult. På sidan av jobbet så spenderar jag gärna tid på golfbanan, i gymmet eller på börsen. 

Vad drivs du av och vad ger dig energi? 

Jag drivs av att ständigt bli utmanad i mitt arbete för att utveckla nya förmågor samt att kunna skapa förändringar som antingen kan komma mig själv eller andra till gagn. Energi får jag av att jobba med positiva och kompetenta personer som jag kan få ett intellektuellt utbyte med, och som kan ge mig nya perspektiv på saker. För mig är det även viktigt att man kan skämta och ha en jargong som sprider glädje och positivitet. 

Vad var viktigt för dig i valet av arbetsgivare? 

Först och främst var det viktigt för mig att få en bild av en företagskultur som är öppen och välkomnande. Ett företag med en tydlig vision och framtidstro, där individen är en del av förändringen snarare än en kugge i ett maskineri. En miljö där förutsättningarna finns för att kunna skapa spännande, utvecklande och utmanande uppdrag samtidigt som det finns en personlig utvecklingsplan där dina mål inte behöver motsätta sig företagets mål. Det finns givetvis andra fundamentala delar så som att företaget jobbar med intressanta kunder och att man tar socialt ansvar. 

Varför valde du Zington? 

Jag valde Zington för att jag fick en väldigt positiv bild redan från första intervjun. Bemötandet kändes personligt och genuint. Det vart mer som ett samtal. Utgångspunkten i individen och företagets fundament kring personlig utveckling var två viktiga pusselbitar till att jag valde just Zington. Utöver det så stämde även andra punkter mycket väl med jag värdesätter hos en arbetsgivare. 

Varför valde du att bli konsult? 

Jag valde att bli konsult för att skapa en variation i mitt arbete. Få testa på olika roller, branscher och jobba med människor som besitter olika kompetenser. Dessutom så kändes konsultbranschen väldigt relevant i den typ av förändring vi ser, där projektanställningar blir allt vanligare till följd av den ökade förändringstakt vi kan se på olika marknader. 

Läs mer om Accelerate

Relaterat innehåll