Hoppa till innehåll
Zington Journey

Möt frontendutvecklaren och UI-experten Marcus

Mitt namn är Marcus, jag är 30 år gammal och jobbar som frontendutvecklare med fokus på UI-design. Min IT-resa började för över 10 år sedan när jag startade min egen firma för att hjälpa kompisar och bekanta att få igång egna webbplatser. Sedan dess har jag studerat Medieteknik på KTH, börjat jobba som konsult, gift mig och säkrat arvsledet.

Marcus Frisell

När började du jobba på Zington och vad har hänt sedan dess?

Jag började 2018 och sedan dess har jag hunnit med två olika projekt på ett stort bokförlag, två kortare uppdrag på olika startups, en föräldraledighet och nu senast ett uppdrag hos en stor matgrossist.

Vad är ditt nästa steg i karriären?

På frontend-fronten sker konstant utveckling med nya coola ramverk och arbetssätt som är spännande och utvecklande. Den vågen vill jag surfa på genom att fortsätta använda teknik som är i framkant, se nya kunder och arbetssätt samt föra in nya tankar och koncept från utvecklarvärlden.

Vilka är dina drivkrafter?

Jag drivs att arbeta med ny teknik, att hitta nya sätt att lösa problem på. Jag kan spendera timmar i en feedback-loop av positiv energi genom att till exempel med hjälp av ren CSS lyckas lösa något som tidigare bara kunnat skrivas i Javascript. Då hamnar jag i ”zonen” och kan arbeta vidare länge.

Något annat som ger mig energi är att jag kan använda hela min bakgrund för att sätta ett personligt avtryck på en tjänst eller en design. Till exempel genom att kombinera mina UI- och frontendkunskaper.

Vad gör du på en ledig dag?

Nu går mycket av dagarna åt till min 2,5 åring. Utöver det spenderar jag gärna tid med vänner och lagar god mat, eller går ut på krogen med min fru och tar ett glas Barolo. Om ni inte har provat struvan på hantverket, gå dit nu och tacka mig sen. Jag håller också på att ta körkort så om ni ser mig på vägen, håll ut!

ag har alltid tyckt att ett uppdrag är extra kul när man får möjligheten att sätta sin personliga prägel på något man har utvecklat.
- Marcus Frisell, frontend utevecklare på Zington

Vill du ge några tips till konsulter som är i början av sin karriär?

Säg ja till allt! Flera olika erfarenheter ger en snabbare utveckling både personlighets- och karriärmässigt. Var inte rädda för att ta initiativ och är det något du brinner extra för, hör med din uppdragsgivare om det går att inkludera i ramen för uppdraget. Jag har alltid tyckt att ett uppdrag är extra kul när man får möjligheten att sätta sin personliga prägel på något man har utvecklat. Jag satt med underhåll för ett projekt men föreslog för kunden att vi skulle implementera en transformerande meny. Det var något jag var intresserad av att lära mig och som verkade riktigt roligt. Kunden uppskattade det då det skapade mervärde på ett sätt som de inte tänkt på själva. Win-win! Underskatta inte värdet av dina erfarenheter och intressen som du för med dig in på ett uppdrag.

Du är inne på ditt femte år på Zington! Vad gör att du trivs så bra?

Det fina med Zington är vi består av flera hundra personer som kan stötta varandra om man behöver hjälp. Alla bidrar med olika synsätt och intressen som man kan ta del och inspireras av. Samtidigt så jobbar vi i små dotterbolag med hög gemenskap, där möjligheten att påverka är stor.

Våra karriärmöjligheter

Relaterat innehåll