Hoppa till innehåll
Zington Journey

Integrationsutvecklaren Oscar med fokus på HR-system

Porträttbild Oscar Tornquist

Hej Oscar! Berätta lite om dig själv och vad du gör i din roll just nu.

Idag jobbar jag som integrationsutvecklare med fokus på HR-system hos en av våra kunder inom dagligvaruhandeln. Här sitter jag i ett team tillsammans med andra Zington-kollegor. När jag inte jobbar älskar jag att lyssna på musik, nya podcasts och att se på dokumentärfilmer. Jag umgås gärna med mina katter och tackar aldrig nej till en god bit mat!

Hur har din karriärresa sett ut hittills?

2019 tog jag examen från systemvetarprogrammet på Stockholms universitet och började därefter min karriärresa i Zingtons Accelerateprogram. Initialt var mitt fokus att certifiera mig inom ABAP och lära mig mer om SAP i kombination med att jobba med interna projekt inom systemintegration. Därefter kom jag ut i ett projekt hos en startup med fokus på fullstack-utveckling och sedan början av 2021 har jag jobbat med integrationsutveckling på Axfood.

Hur kommer det sig att du valde att jobba på Zington?

Något som stack ut från början var den varma känslan och det fantastiska bemötande jag fick av alla jag mötte. Zington är en organisation som verkligen värdesätter sina medarbetare och jag uppskattar att vara en del av en organisation som ger en möjlighet att påverka och är lyhörd för nya idéer. Jag gillar också att jag får styra min egen karriärbana beroende på vad jag är intresserad av som utvecklare. 

Zington är en organisation som verkligen värdesätter sina medarbetare och jag uppskattar att vara en del av den.
- Oscar Törnquist, Integrationsutvecklare på Zington

Vad får du energi av?

Jag får energi av att ta mig framåt genom att hitta lösningar till problem, stora som små. Att hitta lösningen till ett flera år gammalt problem som är djupt begraven i en API-dokumentation och rätta upp något som effektiviserar slutprodukten är en underbar känsla. 

Jag lär mig bäst praktiskt. Teori är värdefullt till en viss gräns, men att kunna se hur exempelvis ett nytt programmeringsspråk hanterar ett problem på ett annat sätt än ett äldre tillvägagångssätt gör att jag kommer vidare till att förstå det mer på djupet.

Vilket råd skulle du ge till andra som vill lyckas i konsultrollen?

Mitt bästa tips är att vara nyfiken! Ställ frågor, våga prova nya saker och var generös med att dela med dig av dina kunskaper.

Våra karriärmöjligheter

Relaterat innehåll