Hoppa till innehåll
Zington Accelerate

SAP-konsulten Marcus Carlestål

Möt Marcus Carlestål, en SAP-konsult hos Zington, vars passion för ekonomi och affärssystem driver honom att ständigt söka nya utmaningar och vägar för personlig och professionell utveckling. Marcus värdesätter en arbetsplats präglad av tillit och personligt bemötande. Här delar han med sig av sin resa, från universitetsstudier i ekonomi och IT till att bli en del av Zingtons team.

En man som står tillsammans med en grupp människor.

Hej Marcus! Berätta lite om dig själv.

Jag har alltid varit intresserad av ekonomi där det är viktigt att ständigt växa och effektivisera processer. Efter ha pluggat ekonomi och IT på universitetet fick jag upp ögonen för affärssystem och hur viktiga de är för att företag just ska växa och bli mer effektiva, just därför sitter jag nu som SAP-konsult på Zington. För att jag också ska växa är det viktigt för mig att prova nya saker och syssla med det jag tycker om, klättring och skidor.

Vad drivs du av och vad ger dig energi?

Jag drivs av att ständigt prova nya saker och göra det som är känns lite läskigt, på så sätt kan jag utvecklas lite varje dag och komma närmre mina mål. Det kan såklart vara lite utmattande att alltid prova nya saker och utmana sig själv, som tur är får jag all energi jag behöver från mina kollegor och chefer.

Vad var viktigt för dig i valet av arbetsgivare?

Det viktigaste för mig hos en arbetsgivare är tillit till medarbetarna, det innebär att lyssna på och värdesätta medarbetarna, ge dem den frihet som de behöver och lita på att de alltid gör ett bra jobb. Med de grundvärdena kan man skapa en kultur som låter alla komma till tals, som ser alla individer och ger dem personliga möjligheter att utvecklas.

Varför valde du Zington?

Jag valde Zington för att jag fick en bra magkänsla! Självklart fanns allt det logiska på plats redan och alla värden stämde överens men det är inte det som gjorde Zington unikt för mig. Det som gjorde Zington unikt var det personliga bemötandet, jag kände mig inte som en i mängden, det var nog det som gav mig en bra magkänsla och den känslan finns kvar än idag.

Varför valde du att bli konsult?

När jag pluggade var jag osäker på vad jag ville jobba med, jag visste att jag var intresserad av affärssystem men det fanns hur mycket so helst att välja på. Det som lockade mig till att bli konsult var att jag inte behövde bestämma mig just då och att jag skulle få prova olika saker, att få olika typer av uppdrag på olika företag i olika branscher passade mig perfekt.

Har du några tips du vill ge till studenter?

Mitt tips till studenter är att om du är osäker på vad du ska göra så våga prova, det är enda sättet du kommer veta om det passar dig eller inte. Ditt första jobb kommer inte definiera hela ditt yrkesliv så fundera över vad du vill jobba med och prova dig fram. Om du är osäker på vad du vill jobba med så hör av dig, vi på Zington har något för alla!

Läs mer om Accelerate

Relaterat innehåll

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av eventinbjudningar, nyheter och insikter om den senaste tekniken och trenderna på marknaden.

Tack & kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!