Hoppa till innehåll
Zington Journey

Möt Produktdesigner Camilla Lindman med global erfarenhet

Möt Camilla Lindman, en passionerad produktdesigner med en mångsidig karriärbakgrund som sträcker sig från grafisk design i Hawaii till ledande produktdesign på Tele2 i Sverige. I denna artikel delar Camilla med sig av sin resa, vad som driver henne, och varför hon valde att jobba på Zington.

En kvinna sitter vid ett bord och skriver på en mac-dator.

Berätta lite om dig själv och vad du gör i din roll.

Jag heter Camilla Lindman och jobbar som produktdesigner. Mitt nuvarande uppdrag är på Tele2 som Lead Product designer där jag arbetar med olika team med huvudfokus på ett hypotesdrivet arbetssätt. Jag samarbetar med bland annat Analytics, olika utvecklingsteam, digitala produkt teamet och kommersiella avdelningar. I arbetet ingår också att ha ett nära samarbete med marknadsavdelningen för att säkerställa kontinuitet av brand och visuell design i den digitala upplevelsen.

Hur har din karriärresa sett ut hittills? Berätta om vägen som tagit dig dit du är idag.

Under min gymnasietid gick jag en utbildning som hette Grafisk tryck Media. Utbildningen då var manuell och vi fick lära oss hantverket inom grafisk design såsom repro-fotografering, layout montage, blysätteri och traditionell maskning.

Jag fortsatte att plugga på Hawaii och gick där en utbildning som hette Communication Arts där vi kombinerade designprinciper, marknadsföring och data. Här började jag att lära mig Photoshop 1.0 och Quark Express som då var i stort det enda page layout programmet som användes.

Min karriär började som grafisk formgivare/Art Director på ett publishing house i Honolulu på Hawaii. Efter 9 år träffade jag den stora kärleken hemma i Sverige och flyttade tillbaka. Väl hemma igen började jag jobba på en byrå som arbetade både med tryck och webb. Jag skulle nog säga att jag med tiden och trenderna inom webbdesign rörde mig naturligt mer mot webb och har uteslutande arbetat med webbdesign de sista åren (ni som vet termen webbdesigner, ni vet). Numera arbetar jag med hela ledet inom produktdesign; affärsutveckling, konceptutveckling, kvantitativa och kvalitativa analyser, UX och research samt UI-design.

Jag har fantastiska kollegor både på mina uppdrag och på Zington. Vi stöttar varandra och jag utvecklas och växer för varje uppdrag jag är på.
- Camilla Lindman, produktdesigner på Zington

Vad drivs du av och får energi av?

Jag drivs av kreativa människor, möjlighet till att lösa problem och att samarbeta i grupp. Jag gillar när det händer mycket och tycker det är kul att hugga tag i större komplexa saker. Att måla, vara utomhus och familj och vänner fyller också upp min energikopp.

Hur spenderar du en ledig dag?

En ledig dag spenderar jag gärna utomhus tillsammans med familj och vänner.

Vad är ditt bästa tips till andra som vill lyckas i konsultrollen?

Mina tips är att vara ödmjuk, snäll och inlyssnande, samt att man är villig att dela med sig av sin kompetens och alltid vågar ställa frågor. 

Varför har du valt att jobba på Zington?

Till en början var det inte självklart att jobba som konsult då jag hade en förutfattad mening om att det inte skulle kännas tryggt eller utvecklande nog inom mitt yrke. Men efter att ha pratat med min chef Veronica på Zington, förstod jag snabbt att det inte stämde. Som konsult har jag ett tryggt och säkert avtal, jag känner mig sedd och hörd och har ledare som stöttar och förstår mitt yrke. Jag har fantastiska kollegor både på mina uppdrag och på Zington. Vi stöttar varandra och jag utvecklas och växer för varje uppdrag jag är på.

Våra karriärmöjligheter

Relaterat innehåll

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av eventinbjudningar, nyheter och insikter om den senaste tekniken och trenderna på marknaden.

Tack & kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!