Hoppa till innehåll
Kvalitetssäkring

Kom igång med Stubbning för effektivare testning

Vill du undvika krångel i testmiljöer och onödiga testförberedelser och istället börja testa mer effektivt? Då ska du börja stubba!

Vad är egentligen stubbning?

Stubbning handlar om att ta bort beroenden till externa system genom att ersätta de externa systemen med något som svarar på anrop och förfrågningar i dess ställe. Konceptet kallas även avintegrering eller de-coupling och för att åstadkomma detta använder man så kallade stubbar som svarar på anrop i stället för de riktiga kringliggande systemen.

Det är viktigt att testa sina API:er både utifrån konsument- och producentperspektivet. Det är oftast betydligt enklare att testa de API:er man är producent för eftersom det är lätt att använda ett verktyg som Postman eller ReadyAPI, eller något av alla webbläsar-plugins som finns för att testa REST-tjänster. Utmaningen kommer ofta när vi ska testa som konsument av ett externt API. Det är då vi måste stubba.

Stubba för att testa mer effektivt

I guiden nedan har vi samlat våra bästa tips för dig som ska eller funderar på att komma igång med stubbning. Du får bland annat en introduktion till när stubbning är lämpligt, vilka för- och nackdelar som bör övervägas samt en kravlista för dig som vill hitta det perfekta stubbhjälpmedel.

Vi på Zington har med framgång hjälpt många företag och organisationer att implementera effektiv testautomatisering, där stubbning är en del av kostnadseffektiv och smart automatisering. Det finns massor av tips och trix för att få till en effektiv automatisering, och många fallgropar som man bör undvika. Där har vi idag fler än 60 experter som har kunskapen och erfarenheten att hjälpa dig.

Är du intresserad av en genomlysning av hur ditt företag jobbar med kvalitetssäkring eller få praktisk hjälp att komma igång, både med det stora och det lilla. Då finns vi på Zington här för att hjälpa till med moderna metoder och tekniskt ”know how” inom mjukvaruutveckling med kvalitet.

Se vårt erbjudande

Vill du veta hur vi kan hjälpa er med kvalitetssäkring? Välkommen att kontakta oss!

Carin Norling

Carin Norling

Affärsansvarig Test & Kvalitet
Anders Eng

Anders Eng

Affärsansvarig Test & Kvalitet

Våra kurser inom kvalitetssäkring

En kvinna sitter vid ett bord och tittar och ler mot en man i förgrunden.
1 dag

Kvalitetssäkring för team

Lär er agil kvalitetssäkring genom en kombination av teori, praktiska övningar och interaktion av samtliga deltagare.

Relaterat innehåll