Din sökning innehåller för få tecken

Zington Journey - acceptanstestledaren Agnes Lind

Agnes3.png


Berätta om dig själv och vad du gör i ditt uppdrag just nu. 

Jag är uppvuxen i Karlshamn och pluggade turism och ekonomi på Linnéuniversitetet. Efter studierna flyttade jag till Stockholm och började jobba på en bank där jag efter ett år kom i kontakt med test. Jag tyckte det var väldigt roligt och kände att det passade mig perfekt, och har fortsatt på den banan. Jag jobbar alltså med test och kvalitetssäkring och har haft lite olika roller inom detta, såsom testare, testledare och scrum master. Just nu är jag acceptanstestledare för ett migreringsprojekt på ett pensions- och försäkringsbolag.

Hur har din resa på Zington sett ut hittills? 

När jag började på Zington för drygt 3 år sedan var jag helt ny i konsultrollen och hade inte jobbat så länge inom test. Sedan dess har jag varit på flera olika uppdrag och därigenom utvecklat mig otroligt mycket, både inom mitt yrke och som person. Zington fokuserar mycket på självledarskap och alla får gå en utbildning när de börjar, vilket är väldigt givande och bra att ha med sig i konsultrollen. En stor del är också att umgås med kollegor på olika sätt, det är väldigt härliga människor som jobbar här och det har blivit många skratt och roliga aktiviteter tillsammans.

Vad är ditt nästa steg på resan? 

Förutom test så är jag också väldigt intresserad av ledarskap och att utveckla andra. Jag har nyligen fått chansen att ta nästa steg inom detta genom att bli affärsledare på Zington. Det innebär att jag förutom min roll som konsult även ska driva vår affär inom agil test. Jag ser fram emot att utveckla mitt ledarskap, men också andra områden såsom affärsutveckling, rekrytering och sälj.

Vad drivs du av och får energi av? 

I arbetslivet drivs jag av att tillsammans med mitt team utveckla både våra arbetsprocesser och varandra för att kunna leverera så bra som möjligt. Jag får energi av att lära känna och ha roligt med mina kollegor, det är viktigt för att kunna prestera!

Vad gör du när du inte konsultar? 

På fritiden är jag gärna ute i naturen, promenerar, vandrar, springer, åker skidor och snowboard beroende på årstid. Jag och min man har ganska nyligen flyttat till vårt första hus som vi tycker om att fixa med, det finns en lång lista med olika renoveringar att ta oss igenom. När vi får umgås lite mer normalt igen ser jag fram emot att kunna bjuda in släkt och vänner på härliga middagar.

Vad är dina bästa tips till konsulter i början av sin karriär?

I början av karriären tror jag det är bra att vara öppen för olika roller och branscher, man har tid att prova och det är ett bra sätt att hitta vad man tycker är kul och vad man är bra på. Som konsult är det viktigt att vara nyfiken och ha en vilja att lära sig nya saker, när man börjar på ett nytt uppdrag behöver man själv vara drivande i sin inlärning, det är bara att fråga, fråga, fråga!

Varför har du valt att jobba på Zington?

Jag visste inte så mycket om Zington när jag började, det var min chef Carin som jag hade jobbat med tidigare som gjorde att jag blev intresserad och valde att komma hit. Det som har fått mig att stanna är dels den utveckling som jag gjort genom olika uppdrag, men till stor del är det den kultur som finns och mina kollegor.