Hoppa till innehåll
Zington Accelerate

Accelerator Dana Leshchuk

Dana Leshchuk, en Digital Designer med en bakgrund i turism och en passion för skapande, delar med sig av sin resa genom olika länder och karriärval. Nu en del av Zingtons Accelerate-program, belyser Dana vikten av stöd, gemenskap och möjligheten att ständigt lära och växa inom IT-branschen, samtidigt som hon navigerar genom sin karriär med nyfikenhet och entusiasm.

En kvinna håller en presentation framför en skärm på en innergård.

Hej Dana! Berätta lite om dig själv. 

Halloj! Jag heter Dana och är född i Ukraina. Jag har studerat i Polen och bott i Spanien ett tag, men har nu hittat mitt drömjobb som Digital Designer här i Stockholm.

Jag tog min masterexamen i turism 2014, men insåg ganska snabbt att den branschen inte var något för mig. Jag började därför studera grafisk design, eftersom jag alltid varit kreativ och haft ett intresse för visuell design.

När jag inte läser om design eller psykologi gillar jag att resa, knyta makrame eller baka något gott. 

Vad drivs du av och vad ger dig energi?

Att skapa något från scratch (som design), ger mig otroligt mycket glädje. Jag inspireras även av att lära mig nya saker och dela kunskap med andra, och delta i event för att träffa inspirerande människor från samma bransch.

Vad uppskattar du med Accelerate-programmet?

Du vet inte vad du inte vet. Accelerate-programmet ger dig det du behöver för att bli framgångsrik i konsultbranschen. Med Accelerate får du en raketstart på karriären tack vare enormt stöd, inspirerande utbildningar och roliga team-building-evenemang. Att vara bland kollegor som går igenom samma sak som jag gör och att vi växer tillsammans genom att dela erfarenheter med varandra är oerhört värdefullt för mig.

Vad var viktigt för dig i valet av arbetsgivare? 

För mig är det otroligt viktigt att bli hörd, få fram mina idéer, lita på min närmaste chef för att ha en öppen dialog och att ha trevliga kollegor som hjälper varandra. Det är även viktigt att kunna vara självständig, men att också få stöd när det behövs, och att ständigt kunna utvecklas professionellt, men också som person.

Hur kom det sig att det blev Zington för dig?

Det kändes rätt från första gången jag tittade på Zingtons hemsida och ju mer jag lärde mig om företaget, desto mer kändes det som att Zington motsvarar mina förväntningar som arbetsgivare. Jag gillade företagets värderingar och hur de anställda blir bemötta. Här vet man hur det är att jobba hårt, men även hur man har otroligt roligt!

Varför valde du att bli konsult?

Som kreativ person gillar jag att vara flexibel och när man är konsult på Zington kan man påverka vilket uppdrag man väljer, och det är precis vad jag behöver. Som konsult får jag möjlighet att prova nya saker för att hitta det som jag trivs att jobba med, ha kollegor som jobbar på olika företag och dela erfarenheter med varandra. Det är nästan som att vara en specialagent som är utsänd på ett uppdrag - supercoolt!

Har du några tips du vill ge till andra som är i början av sin karriär?

Försök att hitta vad du verkligen brinner för. Som man säger, följ din passion och du kommer aldrig att arbeta en dag i ditt liv. 

Var inte rädd för att göra något nytt, något som du inte har gjort tidigare och ta chansen när den kommer. Tveka inte, just do it! Och kom ihåg att något färdigt är tillräckligt bra, och bättre än något som är oavslutat och perfekt.

Läs om Accelerate

Relaterat innehåll

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av eventinbjudningar, nyheter och insikter om den senaste tekniken och trenderna på marknaden.

Tack & kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!