Hoppa till innehåll
Zington Journey

Musikern som blev IT-konsult - Carl Hellströms resa

Carl Hellström är en konsult hos Zington som har omvandlat sin passion för musik till en karriär inom IT, där han nu hjälper Acne Studios att utveckla sin digitala kundkontakt. Läs om hans inspirerande övergång från musikscenen till teknikens värld och hur han använder sina unika erfarenheter för att driva digital innovation.

Porträttbild Carl Hellstrom

Hur kom det sig att du började jobba inom IT?

Jag är i grunden musiker, med erfarenhet av musikinspelning och managerande av bandmedlemmar. Att arbeta med IT som verktyg för att möjliggöra visioner och motivera en grupp mot ett gemensamt mål visade sig snarlikt mot det jag sysslat med inom musik och därför kändes IT som ett självklart val att arbeta med.

Hur har din resa på Zington sett ut hittills?

Jag har varit på Zington i snart 5 år och har känt mig hemma sedan dag ett. Innan min tid på Zington var jag anställd en längre tid hos en stor IT-arbetsgivare inom fashion och retail. När jag kände att jag ville ta nästa steg dök Zington upp som ett självklart alternativ. Jag såg att många av de människor jag tyckt varit lättast och mest givande att arbeta tillsammans med var anställda hos Zington, och i kombination med de positiva ord jag hört om Zington som arbetsgivare blev valet enkelt. 

Vad är ditt nästa steg på resan?

Jag insåg tidigt att jag tillför och mottar mest glädje genom att hjälpa andra att växa, i samband med att jag leder en grupp mot ett gemensamt mål. Hittills i min resa har jag gått från självledarskap, till teamlead, i roller som projektledare, programledare och ledare för agil transformation. Under varje steg har jag lärt mig mer om mig själv och fått möjligheten att begå alla de misstag som verkligt lärande kräver. Det jag ser som mitt nästa steg är att kombinera det agila arbetssättet, med programledarskap, för att hjälpa kunder att både se fördelarna och de praktiska stegen till genomförande. På så vis är det möjligt att lyckas transformera en siloorienterad organisation, a la Fords löpandebandet-princip, till ett värdekedjeorienterat samarbetsteam, där kunden och inte bolagets avdelningar är i centrum. 

Vad drivs du av och får energi av?

Jag drivs av att överträffa förväntningar genom att nå förbi satta mål. Jag kan hitta en tävling i allt. Att lyckas uppnå ett mål i sällskap av andra, som jag med hjälp av motivation och inspiration, lyckats samla kring det gemensamma målet är det absolut roligaste för mig och för andra i min närhet. 

Porträttbild Carl Hellstrom

Vad gör du när du inte konsultar?

Jag skriver, spelar in, mixar och mastrar musik, eller tävlar i någon lagsport. Vilken sport som helst går bra, så länge det går att vinna i den.  

Vill du ge några tips till konsulter i början av sin karriär?

Det viktigaste är det svåraste av allt - att lära känna sig själv. Fråga dig vad som ger dig själv mest tillbaka, vad du tycker är roligast och vad som faller mest naturligt för dig. Ge dig tid och möjlighet att hitta svaret på dessa frågor. Svaret kommer att definiera din styrkezon och det är i den du blir den bästa och lyckligaste versionen av dig själv. 

Varför har du valt att jobba på Zington?

Jag har en stark tro på att vi alla trivs och utvecklas bäst i samspel med andra individer, som kan komplettera oss. Zington består av en sådan grupp människor som gärna kompletterar de i sin omkrets, och det ger mig och alla våra kunder något extra. 

Våra karriärmöjligheter

Relaterat innehåll