Hoppa till innehåll
E-handel

Coloramas digitala transformation med ny e-handel och webbplattform

Genom en omfattande digital transformation har Zington hjälpt Colorama att stärka sin närvaro online. En skräddarsydd webbplattform möjliggör nu för de lokala butikerna att enkelt administrera eget innehåll och erbjuda sina produkter i en digital försäljningskanal, dygnet runt.

Kundcase Colorama

Utmaning: Synergi mellan online och offline

Colorama – en av Sveriges största återförsäljare av färg, golv, kakel och tapeter var i behov av att se över sin digitala synlighet, för att möta framtidens kundbehov. Colorama ville stärka sitt varumärke och de lokala butikernas position på marknaden genom att erbjuda en digital kanal som erbjuder samma höga servicegrad som Colorama är kända för offline. För att binda samman Coloramas sortiment, tjänster, kundklubb och kompetens - till en inspirerande helhet med artiklar, guider, experttjänster och lokala sortiment krävdes en teknisk plattform med möjlighet att hantera butiksunika priser, en stor mängd redaktörer och en komplex innehållsstruktur.  

Lösning: Förstudie och implementering av digitala plattformar

Projektet inleddes med en förstudie med syfte att kartlägga projektets omfattning och fastställa vilket publiceringsverktyg som skulle användas. E-handelsplattformen Storm Commerce var redan bestämd innan projektets start, med anledning av plattformens goda förmåga att hantera lokala priser och sortiment. För att matcha e-handelsplattformen valdes Optimizely som publiceringsverktyg, då det är särskilt bra på att hantera en stor mängd redaktörer samtidigt. En funktionalitet som var extra viktig för att möta behovet från de lokala butikerna att kunna publicera eget innehåll på sina respektive butikswebbplatser.

Implementation av Storm Commerce och Optmizely pågick under drygt ett år och under projektets gång var ett tiotal av Zingtons konsulter engagerade, i roller som projektledare, systemarkitekter, utvecklare, digitala strateger, frontend/backend-utvecklare och applikationsspecialister. Projektet levererades i etapper, där contentwebben var först ut, följt av ett antal pilotbutiker med e-handelsfunktionalitet. Resterande butiker som vill ha e-handel kommer rullas ut under året.  

Vi har nu en plattform som vi verkligen kan jobba med för att skapa den omnikanal -kundresa som vi vill erbjuda våra kunder. I Zington har vi hittat en partner med såväl strategisk e-handelskompetens, som teknisk expertis.
- Towe Varland, Head of Web & E-commerce på Colorama

Resultat: Enhetligt digital upplevelse

Med lanseringen av den nya webbplattformen har Colorama fått en samlad digital kanal för inspiration och försäljning. Plattformen har skapat en tydligare bild av Colorama som varumärke och skapat en chans för de lokala butikerna att visa upp sitt sortiment i en digital försäljningskanal, dygnet runt. Sajtens innehåll är lätt att administrera och klarar av en stor mängd redaktörer på en och samma gång. 
Samarbetet med Colorama fortgår och Zington har fått fortsatt förtroende att utveckla och förädla sajten ytterligare. 

Om Colorama

Med 170 lokala färgfackhandlare runt om i Sverige är Colorama en av Sveriges största återförsäljare av färg, golv, kakel och tapeter. Coloramas största fördel och resurs på marknaden är den oslagbara kombinationen av kvalitetsprodukter, personlig service och ett helhetsansvar. 

Se vårt erbjudande

Vill ni också transformera er digitala närvaro? Hör av dig!

Johan Boström

Johan Boström

Affärsansvarig Utveckling

Skicka ett meddelande

Är du intresserad av vårt erbjudande och vill veta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå nästa nivå? Välkommen att skicka ett meddelande så hör vi av oss inom kort!Relaterat innehåll

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av eventinbjudningar, nyheter och insikter om den senaste tekniken och trenderna på marknaden.

Tack & kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!