Hoppa till innehåll
Laptop som visar en suddig bild som är otillgänglig.

Tillgänglighet

Att skapa en tillgänglig tjänst handlar om att göra den inkluderande och användbar för alla. Målet med tillgänglighetskrav är att säkerställa jämlik tillgång till information och tjänster, oavsett om användaren har nedsatt syn, hörsel, rörlighet eller andra funktionsvariationer. Detta kräver anpassningar i design, teknik och innehåll, så att varje användare kan interagera med tjänsten på lika villkor, även med hjälp av teknologiska hjälpmedel.

Digital tillgänglighet blir lagkrav

Bättre digital tillgänglighet är just nu på väg att bli allt viktigare. Den 28 juni 2025 kommer nya hårdare lagkrav som gäller privata aktörer. Lagen innebär att alla nya digitala tjänster som riktar sig till allmänheten måste uppfylla vissa tillgänglighetskrav enligt de internationella standarderna WCAG 2.1 och EN 301549. Privata företag behöver därför se över och anpassa sina digitala lösningar, så att de inkluderar alla användare och kan undvika att diskriminera på grund av funktionsvariationer.

När ni förbättrar tillgängligheten ökar ni inte bara antalet användare som kan dra nytta av era tjänster, även lojaliteten och konverteringsgraden för befintliga användare blir högre.

Hur vi kan hjälpa

Våra konsulter tillgänglighetsanpassar era webbplatser och appar

Vårt team av designers och utvecklare har lång erfarenhet och jobbar redan idag med att analysera och anpassa digitala tjänster för full tillgänglighet. Vi har också experter med fokus på olika delar av tillgänglighet inom utveckling, UX-design, digital design och skrivande.

Våra experter stöttar dig genom hela processen med sin djupa kunskap inom området. De känner väl till de lagar och riktlinjer som berör dina tjänster. De kan också utbilda dig och andra i hur du tillämpar tillgänglighet, inkludering, internationella standarder och lagkrav.

Just nu! Få en kostnadsfri mikroanalys av er webb ur ett tillgänglighetsperspektiv

Har ni koll på hur tillgänglig er webbplats är? Nu erbjuder vi en kostnadsfri granskning av er webbplats eller digitala plattform. Granskningen innehåller en kort analys och konkreta råd hur ni bör gå till väga för att uppfylla de nya kraven och omfattar både design och utveckling, vilket är avgörande för att skapa en tillgänglig och inkluderande digital närvaro.

Läs merRelaterade insikter

Kurser i tillgänglighet

Vill ni framtidssäkra era digitala kanaler med tillgänglighet? Hör av dig!

Tommy Marshall

Affärsansvarig UX & Design

Skicka ett meddelande

Är du intresserad av vårt erbjudande och vill veta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå nästa nivå? Välkommen att skicka ett meddelande så hör vi av oss inom kort!Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av eventinbjudningar, nyheter och insikter om den senaste tekniken och trenderna på marknaden.

Tack & kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!