Hoppa till innehåll
Design

STHLM Xperience Conference 2024: Designa för en bättre värld

I en värld som ständigt förändras och ställs inför nya utmaningar, är det viktigt att reflektera över hur vi kan bidra till en bättre framtid, även i vår profession. STHLM Xperience Conference (SXC), som årligen lockar ett hundratal besökare från Stockholms UX- och designcommunity, arrangeras i år kring ett aktuellt och inspirerande tema med fokus på en hållbar framtid. Tommy Marshall, medgrundare av SXC, presenterar årets tema, dess betydelse och vad man som deltagare kan förvänta sig av årets konferens som äger rum den 14 november 2024.

En kvinna och en man står bredvid varandra på en scen med en roll-up i bakgrunden med texten STHLM Xperience Conference
Tommy Marshall, medgrundare av SXC och Head of UX & Design på Zington

Vad är årets tema för STHLM Xperience Conference?

Årets tema är Designing for a Better World. Vi följer traditionen att anamma temat för World Usability Day. I år handlar det om att utforska hur vi genom vårt designarbete kan bidra till en bättre värld och göra ett positivt avtryck. I en tid med mycket turbulens världen över och snabba förändringar är det viktigare än någonsin att reflektera över hur våra beslut och handlingar påverkar samhället och världen i stort.

Vad innebär det här temat för SXC?

Det här temat uppmuntrar oss att tänka längre än bara den digitala sfären sträcker sig. Vi utforskar hur vi kan bidra till en bättre värld, inte bara genom digital innovation utan också genom fysiska initiativ och samhällsengagemang. Vi vill inspirera till en designpraxis som visar medvetenhet för ett bredare sammanhang och möjligheten att bidra till en mer hållbar, tillgänglig och rättvis värld. Vi strävar efter att ha med talare som kan belysa detta tema från olika perspektiv, för att inspirera våra deltagare att tänka i nya banor.

Varför är temat Designing For a Better World så viktigt just nu?

Vi lever i en turbulent tid, vi har ett krig i Europa, hög inflation och ekonomisk osäkerhet. Temat är en påminnelse om att vi, trots de utmaningar vi står inför, kan göra en positiv skillnad.

Hur kommer temat att tolkas under årets konferens?

Vi siktar på att presentera ett brett spektrum av perspektiv, samtidigt som vi håller det relevant för vår huvudmålgrupp – designers och beslutsfattare inom IT. Vi vill visa hur design kan spela en nyckelroll i att skapa en bättre värld, genom allt från hur vi närmar oss problem till de lösningar vi utvecklar. 

Deltagarna kan 2024 se fram emot en lineup av riktigt duktiga talare. Det är sjunde året vi arrangerar konferensen och varje år strävar vi efter att förbättra och fördjupa upplevelsen. Vi ser särskilt potential i att utveckla den digitala delen av konferensen för att möjliggöra ännu mer interaktion mellan deltagarna.
- Tommy Marshall, medgrundare av STHLM Xperience Conference

Varför väljer Zington att genomföra SXC?

Från början, för 7 år sedan, såg Zington en möjlighet att positionera sig som ledande inom UX- och designområdet genom att skapa en konferens för communityt att samlas, utbyta idéer och inspireras inom. SXC är också ett sätt för Zington att visa vår expertis och bidra till utvecklingen inom UX och design.

Vem riktar sig SXC till?

Konferensen riktar sig främst till yrkesverksamma inom UX- och designområdet, inklusive tjänstedesigners, produktdesigners, UX researchers och UI-designers. Den vänder sig även till IT-beslutsfattare, som spelar en avgörande roll i dessa frågor och behöver vara uppdaterade om det senaste inom området. Vårt syfte är att vara en samlingspunkt för detta community, där de nyaste trenderna och innovationerna inom området utforskas och debatteras.

Läs mer om SXC

Vill du veta mer om STHLM Xperience Conference? Hör av dig!

Tommy Marshall

Affärsansvarig UX & Design

Relaterat innehåll