Hoppa till innehåll
ERP

Livsmedelsjätte tar steget till SAP

När en global livsmedelstillverkare stod inför uppgiften att implementera ett nytt affärssystem, blev SAP det självklara valet. Denna omfattande lösning skulle användas över hela företagets anläggningar i Sverige, med processer som inkluderade produktion, försäljning och distribution, inköp, finans, samt service och underhåll. En global konsultjätte anlitades som systemimplementatör och Zingtons expertis behövdes för att effektivt driva projektet framåt.

En grönsaksdisk.

Utmaning: Behovet av expertis i projektledning och implementering

Det blev snabbt klart att kunden behövde stöd för att driva projektet. Expertis inom projektledning, testledning, kravhantering, metodkompetens och lösningskompetens var avgörande för att säkerställa kundens eget ansvar i leveransen mot systemimplementatören och för att säkerställa en hög kvalitet i kravställningen. För att hantera dessa utmaningar engagerade kunden ett team från Zington.

Lösning: Zingtons strategiska roll i SAP-integrationen

Ett team på 8 personer från Zington anlitades för att driva projektet i samarbete med kunden i roller som projektledare, testledare, lösningsrådgivare och processexperter under cirka tre år. Med djup insikt i kundens verksamhet och omfattande erfarenhet av SAP-lösningar och implementeringar, kunde Zington-teamet säkerställa att kunden blev en bättre beställare och att projektet drevs effektivt.

Resultat: Partnerskap för en framgångsrik implementering

Ett långsiktigt partnerskap etablerades mellan Zington och kunden, vilket resulterade i en lyckad implementering och utrullning av SAP-systemet. Detta case understryker vikten av ett nära samarbete och partnerskap, som vi anser vara en av de avgörande framgångsfaktorerna.

Se vårt erbjudande

Vill ni ha hjälp med SAP-implementering? Välkommen att höra av dig!

Reza Hashemi

Reza Hashemi

Affärsansvarig ERP & Affärssystem

Skicka ett meddelande

Är du intresserad av vårt erbjudande och vill veta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå nästa nivå? Välkommen att skicka ett meddelande så hör vi av oss inom kort!Relaterat innehåll

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av eventinbjudningar, nyheter och insikter om den senaste tekniken och trenderna på marknaden.

Tack & kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!