Din sökning innehåller för få tecken

Digitala Marknadsplatser

Den digitala handeln utvecklas i rekordfart. Konsumentbeteenden förändras snabbt och företag tvingas anpassa sig i samma förändringstakt. Det moderna sättet att handla på är erfarenhetsbaserad och centrerat kring den sociala aspekten av handel.

Under 2019 beräknades 57% av den globala e-handeln komma från digitala marknadsplatser, såsom Amazon och Ebay – en indikator på att digitala marknadsplatserna ökar i popularitet. Till följd av detta har det tillkommit en ökad grad av tjänster på digitala marknadsplatser som stödjer både säljare och köpare, vilket möjliggör exponering av nya potentiella kunder och sedermera ökad försäljning. För att lyckas på digitala marknadsplatser är det viktigt att ha rätt strategi, som går i linje med den övergripande kanalstrategin och som kompletterar befintliga säljkanaler.

Amazon Marketplace

Amazon håller på att etablera sig i Norden, vilket öppnar upp möjligheter för företag som vill sälja sina produkter via deras marknadsplats. Här kan vi på Zington hjälpa till med: 

  • En specifik strategi för marknadsplatsen 
  • Förberedelse inför försäljning på Amazon (Information, krav och dokumentation) 
  • Registrering och publicering av produkter (kontoregistrering, addering av produkter och förbereda produkter inför försäljning)
  • Trafikgenerering (annonsering, innehållsoptimering och kampanjer osv.)
  • Hantering och övervakning av Amazon (rapportering, datainsikter och förbättringspotensial)  

ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplash.jpg

Försäljning i Kina via digitala marknadsplatser

Zington har expertis från den kinesiska marknaden och kan hjälpa till med insikt och etablering på kinesiska plattformar. Kina är ett stort land och för många kan det verka skrämmande och främmande. Vi vill minimera klyftan mellan världens största e-handelsmarknad och Norden, genom att vägleda våra kunder från insikt till försäljning på kinesiska kanaler. Det finns ingen universal lösning för att lyckas med e-handel i Kina, men det är avgörande med lokal förståelse och långsiktigt arbete. Digitala marknadsplatser i Kina skiljer sig väsentligt från det vi är vana vid. Inte minst för att landet särskiljer sig genom att arbeta med sina egna lokala plattformar. 

Nedan följer exempel på plattformar vi kan hjälpa till med etablering på: 

  • Tmall Global  
  • WeChat  
  • Xiaohongshu
  • JD Worldwide 

Hur vi hjälper våra kunder

Vårt helhetserbjudande inom digitala marknadsplatser innefattar strategi, etablering och optimering av marknadsplatser. Med vår långa erfarenhet inom e-handel har vi stor förståelse för kanalstrategier och dess betydelse för att lyckas med online-försäljning. Genom att tillhandahålla hjälp med registrering, etablering och optimering är det möjligt att nyttja plattformens fulla potential för lokal försäljning och samtidigt säkra upp möjligheter för internationell expansion. Vi har stor expertis från den kinesiska marknaden och genom att vägleda kunder från insikt, till försäljning på kinesiska kanaler hoppas konsultbolaget minimera klyftan mellan världens största e-handelsmarknad och Norden.