Din sökning innehåller för få tecken

Accelerator Sanni Nyström

Jag är ett energiknippe som älskar att engagera mig och åka skidor. Jag kommer från Umeå men har bott i både Norge, Kanada, och Schweiz innan jag landade i Stockholm för att plugga interaktionsdesign. När jag inte jobbar med UX eller saknar fjälltoppar brukar jag lägga min tid på att engagera mig i olika föreningar som studentkåren DISK, DataTjej och Femmes in UX.

Vad drivs du av och vad ger dig energi?

Jag drivs av hjälpa andra och av att skapa bra upplevelser, oavsett om det är digitala eller fysiska. Jag älskar känslan efter att ett lyckat event är slutfört och man verkligen kan se på deltagarna att dom uppskattat upplevelsen. Jag får dock alltid en liten extra kick om det handlat om inkludering, nästan lika stor kick som jag får av skidåkning.

Vad är viktigt för dig i valet av arbetsgivare?

Främst att det fanns en möjlighet att skapa en kompetensutveckling baserat på vad jag kan och vad jag ville lära mig. Utöver det var det även viktigt att jag kände att jag kunde stå bakom företagets värderingar och samarbeten.

Varför valde du Zington?

För att jag skulle få en möjlighet att bli en del i teamet i Zington Xperience vilket är Zingtons dotterbolag för UX. Zington Xperience har många väldigt kompetenta personer inom UX och jag ville jobba med dom för att inspireras och lära mig mer. Jag tyckte även att Zington var ett roligt företag som satsade mycket på medarbetarna och deras initiativ som Sthlm Xperience Conference, Femmes in UX och UX puben.

Varför valde du att bli konsult?

Främst för att jag ville börja jobba på Zington men även för att jag såg det som en möjlighet att kliva in i arbetslivet som junior med tryggheten av flera seniora i ryggen som stöd.

Har du några tips du vill ge till studenter?

Fundera över vad det är du vill ha ut av din första arbetsplats och ta reda på vilka företag som matchar det. Våga även kolla på branscher som du tidigare trodde att du inte alls var intresserad av för i slutändan kanske det är just där du hittar jobbet för dig.